Κατερίνα Στεφανίδη: Δε μου έφτανε η νίκη ήθελα και το ρεκόρ της Ισινμπάγιεβα

"Είμαι εκστασιασμένη που κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό και να βελτιώσω το ρεκόρ διοργάνωσης..."

Δύσκολο να περιγραφούν με λόγια τα συναισθήματα της Κατερίνας Στεφανίδη, όπως φάνηκε και με τις δηλώσεις της μετά τη μεγάλη της επιτυχία.

Ο πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ δήλωσε εκστασιασμένη για το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο τόνισε ότι αν οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν ίσως να έκανε και ρεκόρ.

«Είμαι εκστασιασμένη που κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό και να βελτιώσω το ρεκόρ διοργάνωσης της Ισινμπάγεβα. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι σπουδαίο. Ήμουν έτοιμη να πηδήσω ακόμη υψηλότερα όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Θεωρούσα πως το 4,45 μ. θα δώσει μετάλλιο και με το 4,70 μ. ήμουν σίγουρη πως θα κερδίσω, ωστόσο δεν μου έφτανε αυτό ήθελα και το ρεκόρ».

Η Στεφανίδη πανηγύρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της και πρώτο της ελληνικής αποστολής στο Άμστερνταμ. Μέχρι σήμερα μετρούσε δύο ασημένια (στο ευρωπαϊκό της Ζυρίχης το 2014 και στο κλειστό της Πράγας το 2015) κι ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού, φέτος στο Πόρτλαντ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 4.81μ., επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

Πηγή: sport-fm.gr