Σοκ στον κόσμο του τένις: Ντοπέ η Μαρία Σαράποβα!

Η Ρωσίδα τενίστρια παραδέχθηκε πως λάμβανε τα τελευταία δέκα χρόνια ουσία που μόλις τον Σεπτέμβριο εντάχθηκε στις απαγορευμένες

Σοκ προκαλεί στον κόσμο του τένις η αποκάλυψη της Ρωσίδας τενίστριας Μαρία Σαράποβα ότι πρόσφατα έλαβε μία επιστολή με την οποία ενημερώθηκε πως βρέθηκε θετική σε λήψη απαγορευμένης ουσίας στο Αυστραλιανό Όπεν!

Η 28χρονη Ρωσίδα τενίστρια βρέθηκε θετική στην ουσία meldonium, μία ουσία που, όπως παραδέχθηκε, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το 2006, όταν αντιμετώπιζε “αρκετά προβλήματα υγείας”.

“Αρρώσταινα πολύ συχνά και είχα μία έλλειψη μαγνησίου και ένα οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, και είχα ενδείξεις για διαβήτη. Αυτό ήταν ένα από τα φάρμακα που έλαβα, μεταξύ άλλων”, ανέφερε η Σαράποβα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το λόγο αυτό.

Η συγκεκριμένη ουσία εντάχθηκε στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών της WADA μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την απαγόρευση να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου, και η Σαράποβα δήλωσε πως δεν είχε διαβάσει την ανανεωμένη λίστα που της έστειλε η WADA τον περασμένο Δεκέμβριο.

“Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Απογοήτευσα τους οπαδούς μου και απογοήτευσα το άθλημα. Παίζω από την ηλικία των 4 ετών ένα σπορ που αγαπώ τόσο βαθιά”, ανέφερε η Σαράποβα. “Ξέρω πως με αυτό θα αντιμετωπίσω συνέπειες και δεν θέλω να τελειώσω έτσι την καριέρα μου. Πραγματικά ελπίζω πως θα μου δοθεί άλλη μία ευκαιρία να παίξω αυτό το παιχνίδι”, πρόσθεσε.