Πρεμιέρα Βαζαίου με διπλό πανελλήνιο ρεκόρ

Με διπλό πανελλήνιο ρεκόρ ξεκίνησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Ανδρέας Βαζαίος, δικαιώνοντας την επιλογή να αγωνισθεί στο κορυφαίο κολυμβητικό ραντεβού του χειμώνα.

Ο νεαρός κολυμβητής της Αργυρούπολης, κολυμπώντας στα προκριματικά των 100 μ. πεταλούδα σημείωσε χρόνο 52.05, χρόνος που αποτελεί ρεκόρ ανδρών αλλά και εφήβων.

Τα προηγούμενα ρεκόρ κατείχαν από τις 10 Δεκεμβρίου 2009, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είχε γίνει στην ίδια πόλη, ο Στέφανος Δημητριάδης στους άνδρες (52.48) και ο Φώτης Κολιόπουλος στους έφηβους (52.73).

Ο Βαζαίος δεν κατάφερε πάντως να πάρει την πρόκριση για τους απογευματινούς ημιτελικούς αφού τερμάτισε όγδοος στη 10η και τελευταία σειρά και κατετάγη 25ος μεταξύ των 90 αθλητών που πήραν μέρος στα προκριματικά του αγωνίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαζαίος αγωνίζεται για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ όπως ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πριν την έναρξη των αγώνων, στόχος του ήταν να πετύχει όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις σε χρόνους και να αποκτήσει εμπειρίες. Μάλιστα όπως είπε ο ίδιος, θα ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσει μια θέση σε ημιτελικό ή τελικό με δεδομένη τη συμμετοχή πολλών μεγάλων ονομάτων από Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία και Αυστραλία. Ο νεαρός αθλητής θα αγωνιστεί στη συνέχεια στα 200 πεταλούδα αλλά και στα 100 μ. και 200 μ. μεικτή ατομική.