Βόλεϊ: Πρωταθλητής Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος θα σηκώσει το φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague δεν άφησε ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Ολυμπιακού στην κατάμεστη Πυλαία. 

Ο «δικέφαλος» κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, που, μαζί με το Κύπελλο που πήρε στη Σύρο -και πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό- έφερε στην Θεσσαλονίκη το πρώτο νταμπλ στην 89χρονη ιστορία του συλλόγου. Μάλιστα, έγραψε ιστορία και στην εξέδρα, αφού περίπου οκτώ χιλιάδες κόσμου δημιούργησε εκρηκτική ατμόσφαιρα στο «παλατάκι», πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Οι «ερυθρόλευκοι» από την άλλοι, μετά από δύο χρόνια απόλυτης κυριαρχίας στο πρωτάθλημα, άφησαν τα σκήπτρα τους στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη κατάφερε να αντιδράσει μόνο στο τρίτο σετ, όμως με τον φοβερό -για ακόμα ένα ματς- Ερνάντο Γκόμεζ και την εμπειρία του Βασίλη Κουρνέτα, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τη νίκη. 

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε το πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ, που με όπλο την υποδοχή και το μπλοκ περιόρισε τον Ολυμπιακό και έφτασε άνετα στο +6 (16-10). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει με μπλοκ, όμως τα λάθη στην υποδοχή έστειλαν στο +8 (20-12) τον ΠΑΟΚ , που έκανε τελικά το 1-0 με 25-16. 

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο σετ, με τον Δημήτρη Καζάζη να ανακατεύει την τράπουλα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κοκκινάκη και Τζελάτι. Οι δύο παίκτες ανανέωσαν τον Ολυμπιακό, όμως και πάλι ο ΠΑΟΚ με τους ΓΚόμεζ και Χιμένβεζ να μη βρίσκουν αντίσταση έφτασαν στο 15-7. Οι «ερυθρόλευκοι» μάζεψαν τη διαφορά με τον Τζελάτι, όμως ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε για το 2-0 (25-19). 

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε μόνο στο τρίτο σετ, όταν, βρέθηκε πραγματικά στο νήμα. Το μπλοκ και η επίθεση άρχισε να λειτουργεί, έχοντας ελαφριά υπεροχή στο σετ, παίρνοντας μάλιστα τα ηνία με +2 (20-22). Όμως και πάλι η κλάση του Γκόμεζ έκανε τη διαφορά. Ο Βενεζουελάνος πήρε δύο κρίσιμους πόντους, με το μπλοκ του Κουρνέτα να τελειώνει το ματς. 

Τα σετ: 25-16, 25-19, 25-23.

Πηγή: sport-fm.gr