Στα ημιτελικά των 50 μέτρων πρόσθιο ο Γιάννης Καρπουζλής

Την παρουσία του στον ημιτελικό γύρο στα 50μ. πρόσθιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου εξασφάλισε ο Γιάννης Καρπουζλής. Ο 22χρονος κολυμβητής, που κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση, αγωνιζόμενος στην 5η και τελευταία σειρά των προκριματικών σημείωσε 27.88, επίδοση που τον έφερε στην 4η θέση στη σειρά του και στη 12η στο σύνολο και το βράδυ (20:26 ώρα Ελλάδας) θα δώσει το «παρών» στον ημιτελικό γύρο.

«Γνώριζα πως θα ήταν μια δύσκολη κούρσα, γιατί ένα λάθος θα μπορούσε να στοιχίσει την πρόκριση. Ενιωθα και λίγη πίεση μετά την άσχημη παρουσία μου στα 100μ πρόσθιο, ήθελαν πολύ την πρόκριση. Είμαι στη 16άδα και το απόγευμα θα δούμε τον αγώνα λίγο διαφορετικά. Μαζεύω εμπειρίες. Οι πρωινές κούρσες συνήθως είναι πιο αργές, το απόγευμα θα κολυμπήσω απαλλαγμένος από το άγχος. Ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο, βλέποντας τους χρόνους, αν κατέβω το ρεκόρ μου, έχω ελπίδες να διεκδικήσω κάτι καλό».

Στη 14η και 15η θέση Λυμπερτά και Αραούζου στα 1.500μ ελεύθερο

Το πρωινό πρόγραμμα των αγωνισμάτων κολύμβησης έκλεισε με τον προκριματικό στα 1.500μ ελεύθερο γυναικών, με την Μαριάννα Λυμερτά να κατατάσσεται στη 14η θέση με 16:41.11 και την Κέλλυ Αραούζου στη 15η με 16:44.87.

Για την 35χρονη Λυμπερτά η σημερινή της παρουσία αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς αυτή ήταν η 8η παρουσία της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάνοντας αρχή στην Κωνσταντινούπολη το 2008 και πλέον είναι μόνη στην κορυφή της σχετικής λίστας για τους Ελληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες, με την Τόνια Μαχαίρα να μετρά επτάν συμμετοχές.

«Ναι, είναι η όγδοη συμμετοχή μου. Αφού κατάφερα και βρέθηκα εδώ μετά την πιο δύσκολη χρονιά που είχα, είναι από μόνο του σημαντικό για εμένα. Η εμφάνισή μου σήμερα ήταν μέτρια, η αλήθεια είναι ότι πονούσα από το πρόβλημα τραυματισμού στον αυχένα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία » είπε αρχικά η Μαριάννα Λυμπερτά.

Αναφορικά με το μέλλον η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε: «Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και ότι βρέθηκα εδώ, με τα τόσα προβλήματα, είναι για μένα επιτυχία. Βέβαια θα ήθελα κάτι καλύτερο, αλίμονο, δεν είμαι ευχαριστημένη. Από εδώ και πέρα θα δούμε, θα συζητήσουμε με τον προπονητή μου, έχουμε ήδη κάποια πράγματα εάν θα συνεχίσω, με απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Βέβαια ο στόχος είναι το Open Water, απλά λόγω του τραυματισμού βρέθηκα στα 1.500μ ελεύθερο. Ψυχικά αποθέματα έχω, αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές στην προετοιμασία, θέλω να συνεχίσω. Το θέμα είναι αν θα αντέξει το σώμα κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Η Κέλλυ Αραούζου έξι ημέρες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 5χλμ ομαδικό στο Open Water επέστρεψε στην δράση, καταλαμβάνοντας την 15η θέση στα 1.500μ ελεύθερο, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

«Τελικά δεν ήταν ανώδυνο όπως θα το περίμενα μετά τα αγωνίσματα στο Open Water. Για εμένα το πρόβλημα στα 1.500μ ελεύθερο είναι η ταχύτητα. Μπορούσα να πάω λίγο καλύτερα, αλλά κάτι με κράταγε κι αυτό ήταν, ίσως, ότι ήδη είχα κολυμπήσει 20χλμ στο Open Water. Αλλά, είμαι ευχαριστημένη, δεν μπορώ να έχω παράπονο αυτή τη στιγμή, κατέκτησα ένα μετάλλιο. Όμως θα πρέπει να κοιτάμε όλα τα αγωνίσματα, όχι πήραμε ένα μετάλλιο κι αφήνουμε όλα τα άλλα, γι αυτό σήμερα θα έπρεπε να πάω λίγο πιο γρήγορα»

Ο Βαζαίος την καλύτερη εμφάνιση στα 100μ πεταλούδα

Τριπλή ελληνική παρουσία υπήρξε στον προκριματικό, με τον Ανδρέα Βαζαίο να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση. Ο 20χρονος σημείωσε 53.65 που τον έφεραν στην 25η θέση, ο Στέφανος Δημητριάδης με 53.85 ακολούθησε στην 29η και ο Κωνσταντίνος Μαρκόζης με 54.72 στην 42η θέση, αντίστοιχα.

«Υπάρχει πολλή κούραση από τα 200μ πεταλούδα, είναι κάτι που περίμενα και βγήκε σήμερα. Παρόλα αυτά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, πήρα την 7η θέση στα 200μ πεταλούδα, το αγώνισμα που δουλεύω περισσότερο» είπε ο Στέφανος Δημητριάδης.

Με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Μαρκόζης είπε: «Ήθελα λίγο καλύτερα, είναι καλός ο χρόνος, αλλά όχι ο άριστος. Δεν μου βγήκαν οι χεριές στη στροφή, αλλά είμαι ευχαριστημένος».

Πηγή: ΑΜΠΕ