Βόλεϊ: Ιστορική νίκη για την Εθνική Νεανίδων επί της Βουλγαρίας

Με εντυπωσιακές τις Ανθή Βασιλαντωνάκη και Αλεξάνδρα Ψωμά, η Εθνική Νεανίδων σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της με 3-0 σετ (25-18, 25-22, 25-15) κόντρα στην Βουλγαρία, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και βλέποντας πλέον ακόμα και τετράδα.

Η αρχηγός της Εθνικής με 27 πόντους (6 άσσους και 3 μπλοκ) έκανε ένα άριστο παιχνίδι, ενώ την ακολούθησε η Αλεξάνδρα Ψωμά με 13 πόντους (3 άσσους, 1 μπλοκ, υποδοχή 45%-35%) και η πασαδόρος Χαρά Παπαδοπούλου που μοίρασε άψογα το ματς και “έσπασε” πολλές μπάλες πάνω στο φιλέ.

Η Εθνική μας πλέον διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την πρόκριση στα ημιτελικά. Για να είναι σίγουρα 2η στον όμιλο, η “γαλανόλευκη” χρειάζεται να κατακτήσει έναν πόντο παραπάνω από την Τσεχία στην αυριανή 5η αγωνιστική των ομίλων, με τις Τσέχες να αγωνίζονται με την πανίσχυρη Σερβία και την Εθνική μας με την Ολλανδία (14:00).

Υπό προϋποθέσεις, ακόμα και με ήττα της Ελλάδας και πιθανή ισοβαθμία με την Τσεχία στους 9 πόντους, η Εθνική μπορεί να προκριθεί, λόγω καλύτερης διαφοράς σετ.