Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Για μια θέση έχασε τον ημιτελικό η Βουρνά

Με αποκλεισμούς άρχισαν για τα ελληνικά χρώματα άρχισαν στο Βελοντρόμ του Βερολίνου τα αγωνίσματα κολύμβησης στο 32ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Η Κριστέλ Βουρνά, που άνοιξε τις ελληνικές παρουσίες έχασε για μια θέση την παρουσία της στον απογευματινό ημιτελικό στα 50μ πεταλούδα γυναικών. Η 22χρονη πρωταθλήτρια με χρόνο 27.07 πήρε την 7η θέση στη 2η προκριματική σειρά, μια επίδοση πουν συνολικά την έφερε στην 20ή θέση της κατάταξης σε σύνολο.

Όμως αναφορικά με τη 16άδα του ημιτελικού, η αθλήτρια του Ακη Οικονόνου ανέβηκε τρεις θέσεις, καθώς οι δύο από τις τέσσερις Γαλλίδες, και η 3η Ιταλία, η Ιλάρια Μπιάνκι ναι μεν πέτυχαν καλύτερη επίδοση από τη Βουρνά, αλλά δεν μετρούσαν στις θέσεις πρόκρισης, μιας κι από κάθε χώρα την πρόκριση στον ημιτελικό παίρνουν μέχρι δύο αθλητές και αθλήτριες.

Έτσι, η Βουρνά βρέθηκε στη 17η θέση της πρώτης αναπληρωματικής, με την Σλοβάκα Σβιατλάνα Χακλόβα να παίρνει το 16ο και τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών με 27.93. Καλύτερη του προκριματικού ήταν η Σουηδή Σάρα Σιόεστρεμ με ρεκόρ αγώνων 25.12, ενώ η Ζανέτ Ότεσεν με επίδοση 25.64μ σημείωσε παγκόμιο ρεκόρ νεανίδων.

Βουρνά: "Σκέτη πίκρα αυτή η κούρσα"

Απογοητευμένη από την κούρσα στα 50μ πεταλούδα ήταν η Κριστέλ Βουρνά, δηλώνοντας: Η γεύση που μου αφήνει αυτή η κούρσα είναι σκέτη πίκρα, έχω ρεκόρ στα 26.60, δεν ξέρω πώς να εξηγήσω αυτή την εμφάνιση. Δεν υπάρχει κάτι θετικό, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κολύμπησα έτσι. Ενιωθα πολύ καλά, η προετοιμασία μου είχε πάει πολύ καλά. Θα δούμε την κούρσα στο βίντεο, να δούμε τα λάθη».

Ο Γκολομέεβ καλύτερος των τεσσάρων Ελλήνων στα 50μ. πεταλούδα

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από τους τέσσερις Ελληνες κολυμβητές που μετείχαν στον προκριματικό στα 50μ πεταλούδα. Ο 22χρονος κολυμβητής με χρόνο 24.24 πήρε την 6η θέση στην 7η και τελευταία σειρά, που τον έφερε στην 21η θέση της γενικής κατάταξης. Στην 4η σειρά υπήρχε διπλή ελληνική παρουσία, με τον Χρήστο Κατραντζή να σημειώνει 24.73 και να είναι με τον Γάλλο Πολ Λεμέρ στην 5η θέση της σειράς και τον Ανδρέα Βαζαίο να ακολουθεί στην 7η θέση με 24.75. Στη γενική κατάταξη ο Κατραντζής πήρε την 41η θέση και ο Βαζαίος την 43η, αντίστοιχα.

Την ελληνική παρουσία στα 50μ πεταλούδα άνοιξε ο Κωνσταντίνος Μαρκόζης, που αγωνίστηκε στη 2η σειρά, τερμάτισε σε 25.11, χρόνος που τον έφερε στην 6η θέση της σειράς του και στην 51η της γενικής κατάταξης σε σύνολο 62 κολυμβητών.

Κορυφαίος στον προκριματικό του αγωνίσματος ήταν ο Ουκρανός Αντρίι Γκοβόροφ με ρεκόρ αγώνων 22.87, ενώ η 16η θέση για τα ημιτελικά έκλεισε στα 24.04, με τον Βρετανό Ανταν Μπάρετ να καταλαμβάνει αυτή.

Τι δήλωσαν οι Ελληνες κολυμβητές

Κωνσταντίνος Μαρκόζης: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί κολύμπησα κοντά στο ρεκόρ μου τα 25.06 που είχα κάνει πριν από ένα μήνα στην Ουγγαρία. Για πρωινή κούρσα για κάποιον που δεν έχει προετοιμαστεί για 50άρι, είναι πολύ καλά, δείχνει καλά σημάδια. Το βάρος θα πέσει στα 200μ.".

Ανδρέας Βαζαίος: "Μια κούρσα έκανα, δεν είναι το αγώνισμά μου, αλλά είμαι ευχαριστημένος".

Χρήστος Κατραντζής: "Δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από την κούρσα μου, περίμενα να κολυμπήσω κοντά στα 24.00, δεν ξέρω τι φταίει, πρέπει να δω την κούρσα ξανά. Ισως επειδή να ηταν και η πρώτη κούρσα, για να μπω στο κλίμα των αγώνων. Η πισίνα είναι φοβερή, μου αρέσει πολύ, δεν έχω κανένα πρόβλημα, αύριο θα αγωνιστώ στα 200μ ελεύθερο, ο στόχος μου είναι το 100άρι ελεύθερο".

Κρίστιαν Γκολομέεβ: "Είναι ο πρώτος αγώνας, είναι πρωί, θα μπορούσα και λίγο καλύτερα, να πλησιάσω το ρεκόρ μου (24.04),. Η πρώτη κούρσα σε βοηθά να μπεις στο πνεύμα των αγώνων, τώρα από εδώ και πέρα ρίχνω το βάρος της προσπάθειάς μου στο ελεύθερο και στο πεντηντάρι, που είναι και ο μεγάλος μου στόχος στη διοργάνωση. Μέσα στον αγώνα ένιωσα καλά, πάντα θέλω να πέφτω σε μια κούρσα πριν από το καλό μου αγώνισμα, για να βρεθώ σε εγρήγορση".

Τέλος, ο Γιάννης Καρπουζλής κατετάγη στην 35η θέση στα 100μ πρόσθιο, με χρόνο 1:02.44.

Ο Καρπουζλής αγωνίστηκε στην 5η σειρά, πέρασε τρίτος στα 50μ, με 28.55, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να διατηρήσει αυτό το ρυθμό τερματίζοντας σε 1:02.44 και στην 9η θέση στη σειρά του.