Ασημένιο μετάλλιο η Ελλάδα στο ομαδικό 5 χλμ σε ανοιχτή θάλασσα

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο ομαδικό 5 χιλιομέτρων της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο πλαίσιο του 32ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλυ Αραούζου τερμάτισαν σε 56 λεπτά και 5.5 δευτερόλεπτα, πίσω μόνο από την Ολλανδία, η οποία με τους “χρυσούς” στα 10 χιλιόμετρα Φέρι Βέερτμαν και Σάρον Φαν Ρούβεντααλ, καθώς και τον Μαρσέλ Σούτεν, πήρε τη νίκη με 55:47.8 και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της στη διοργάνωση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Γερμανία με τους Τόμας Λουρτς, Ρομπ Μούφελς και Ιζαμπέλε Χάρλε, οι οποίοι τερμάτισαν σε 56:14.8.

Είναι το τρίτο συνεχές μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα στο ομαδικό, μετά το χρυσό του 2010 στη λίμνη Μπάλατον (με την ίδια τριάδα) και το ασημένιο του 2012 στο Πιομπίνο (με Αραούζου, Αρνιακό και Καλαφάτη). Παράλληλα, η χώρα μας έκανε... σεφτέ στα μετάλλια στη φετινή διοργάνωση και εξασφάλισε τουλάχιστον ότι δεν θα γυρίσει με άδεια χέρια από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, κάτι που έχει να συμβεί από το 2000 στο Ελσίνκι.   

Συγχαρητήρια από την πολιτική ηγεσία    

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου απέστειλε στους αθλητές Σπ. Γιαννιώτη, Α. Φωκαΐδη και Κ. Αραούζου, ο ο Προέδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας όπου αναφέρει: "Η επιτυχία σας αυτή επιβεβαίωσε τις πολύ σπουδαίες δυνατότητες της ελληνικής κολύμβησης και χάρισε σε όλους μας μεγάλη χαρά και συγκίνηση"

Με τηλεγράφημα του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεχάρη τους αθλητές ,αναφέροντας: «Θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη σας διάκριση. Αποδείξατε ότι η σκληρή και ομαδική δουλειά στο τέλος θριαμβεύει. Όλοι οι Έλληνες νιώθουμε υπερήφανοι. Σας ευχαριστούμε».  

Με δήλωση του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεχάρη τους Σπύρο Γιαννιώτη, Αντώνη Φωκαΐδη και Κέλυ Αραούζου για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, διάκριση η οποία, όπως αναφέρει, «πιστοποιεί για άλλη μία φορά τη μεγάλη κλάση τους, αλλά και το γεγονός ότι ο υγρός στίβος είναι  πάντοτε ένα προνομιακό πεδίο για τους Έλληνες αθλητές».

«Τους συγχαίρουμε για την μεγάλη επίδοση και τους ευχαριστούμε που ανέβασαν, μαζί με την σημαία μας και το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των Ελλήνων», συμπληρώνει στη δήλωση του ο κ. Βενιζέλος.