“Θα κρατήσουμε ανοιχτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις”

"Θα κρατήσουμε ανοιχτές, με κάθε θυσία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και θα στηρίξουμε τα σωματεία και τα αθλήματα που συμβάλλουν έμπρακτα στην αθλητική ανάπτυξη και στον πρωταθλητισμό, παρά τις μειώσεις του προϋπολογισμό", διαβεβαίωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Στην ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2013, ο κ. Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο νέο θεσμικό πλαίσιο στον Αθλητισμό με το οποίο, μεταξύ άλλων, διευρύνονται τα κίνητρα και τα προνόμια αθλητών και ομάδων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δίδονται τα εχέγγυα για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την αποκέντρωση του Αθλητισμού.

Τέλος, κ. Ιωαννίδης προανήγγειλε την κατάρτιση προεδρικών διαταγμάτων για τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, και την κατοχύρωση της φλόγας της αρχαίας Ολυμπίας, ως ιερό σύμβολο και την υλοποίηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση των πνιγμών, τη δημιουργία φορέα ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού.