Άνετη κόκκινη επικράτηση στο ντέρμπι των “αιωνίων”

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν χθες στο κλειστό Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν εμφατικά με 3-0 σετ και προχωρούν, όχι μόνο αήττητοι στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Α1 βόλεϊ ανδρών, αλλά χωρίς ούτε καν να έχουν χάσει σετ.

Ο Παναθηναϊκός υποφέρει από έλλειψη ανταγωνιστικότητας στο ρόστερ σε σημείο που να προκαλεί ικανοποίηση η εμφάνιση και η επιμονή των πρασίνων στο δεύτερο και τρίτο σετ, όταν και ακολούθησαν μέχρι το τέλος τον Ολυμπιακό.

Τα προηγούμενα χρόνια θα θεωρούνταν και σωστά ως το μεγάλο ντέρμπι του βόλεϊ. Φέτος όμως με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει ως το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει τα πάντα και τον Παναθηναϊκό από την διάλυση να κατεβάζει ομάδα την τελευταία εβδομάδα (ήταν και συνολικά ο χρόνος προετοιμασίας των «πράσινων»), το φαβορί ήταν χωρίς αμφιβολία οι γηπεδούχοι.

Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαοβρί, επικρατώντας με 3-0 (25-12, 25-19, 25-21). Αξιοσημείωτη ήταν η προσπάθεια του τριφυλλιού στα δύο τελευταία σετ, παρότι έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Μορέιρα και Γουόκερ, αλλά και με τον ανέτοιμο Μαδούρα, το πάλεψε και με το παραπάνω.

Με το "τρίποντο", οι Πειραιώτες ανέβηκαν και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως αν συνεχίσουν την σκληρή δουλειά ο στόχος που δεν είναι άλλος από την παραμονή είναι σίγουρα εφικτός.

Το ντέρμπι σημαδεύτηκε από δύο πράγματα, αναφορικά με τα εκτός αγωνιστικού χώρου πεπραγμένα. Με την κόντρα, την πρώτη που έχει υπάρξει στην ιστορία του αθλήματος, των αδερφών Καζάζη. Ο μικρός Δημήτρης, νίκησε τον μεγάλο Στέλιο, που με την σειρά του, έμεινε ικανοποιημένος από το πρόσωπο της ομάδας του στα δύο τελευταία σετ.