Θρίαμβος Βάβρινκα στο Australian Open

Ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, αν και είναι ο πλέον φορμαρισμένος τενίστας αυτή την εποχή. Δεν είναι και λίγο μέσα σε τρεις μήνες να κερδίζεις Μάρεϊ, Τζόκοβιτς και Ναδάλ.

Ο Στάνισλας Βάβρινκα είναι ο θριαμβευτής του Australian Open, αν και ακόμη και τη στιγμή που έφτασε στον τελικό όλοι έδιναν φαβορί τον Ραφαέλ Ναδάλ. Ίσως να ήταν ο τρόπος που επιβλήθηκε του Φέντερερ ο Ισπανός.

Ο Ναδάλ "εξαφανίστηκε" στον τελικό και η μοναδική του έκλαμψη ήταν η κατάκτηση του τρίτου σετ, μετά τα χαμένα δύο πρώτα. Όμως το καταπληκτικό και δυνατό σερβίς του Ελβετού δεν του άφησε περιθώρια αντίδρασης.

Ο Ελβετός κέρδισε με 6-3 και 6-2 τα δύο πρώτα σετ, έχασε το τρίτο με 6-3 και επιβλήθηκε στο τέλος, πολύ πιο γρήγορα από τη διάρκεια των προηγούμενων γκέιμ, του Ισπανού και πάλι με 6-3.

Αυτή ήταν η παρθενική εμφάνιση του 28χρονου Βαβρίνκα σε τελικό Grand Slam, καθώς μέχρι τώρα είχε να επιδείξει μόνο μία παρουσία σε ημιτελικό του US Open. Το ίδιο, δηλαδή, που πέτυχε το Σάββατο στις γυναίκες η Να Λι!

Από την άλλη, ο 28χρονος Ναδάλ προσπάθησε μάταια να ζευγαρώσει τις νίκες του στο τουρνουά της Μελβούρνης μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2009.

Αξίζει πραγματικά να δείτε πώς απεικόνισε το Reuters τον "ζαλισμένο" και ανήμπορο να αντιδράσει Ναδάλ: