Πανελληνιονίκες και Πολυνίκες 2013 στην Ιππική Δεξιοτεχνία

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου με επιτυχία οι Πανελλήνιοι Αγώνες στα αθλήματα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και της Αμαξοδήγησης, στο κλειστό ιπποδρόμιο και τα ανοικτά ιπποδρόμια προπόνησης αντίστοιχα, του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο και αναδείχθηκαν οι Πανελληνιονίκες και οι Πολυνίκες 2013.

Στην Ιππική Δεξιοτεχνία, τρεις αμαζόνες κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους τίτλους των Πανελληνιονικών. Στην Κατηγορία Ενηλίκων, Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε η Κέλλυ Σκλαβούνου με τον Quanderas του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, με συνολικό ποσοστό από τα τρία αγωνίσματα 70,587%. Στην 2η θέση η Ελένη Μυράτ με τον Cosmote Solon Hit επίσης του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου με ποσοστό 68,710 και στην τρίτη θέση η Κατερίνα Λω με τον SirEon του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης με ποσοστό 66,490%.

Στην κατηγορία Εφήβων, Πανελληνιονίκης ήταν η Φωτεινή Γεωργίτσου με την Koliante του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης με συνολικό ποσοστό από τα τρία αγωνίσματα 68,647%. Στην κατηγορία Παίδων Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε η Μελίνα Ζωγράφου του Ιππικού Ομίλου Καβάλας ιππεύοντας τον Nocsley και έχοντας συνολικό ποσοστό από τα δύο αγωνίσματα, 71,045%. Στην 2η θέση η Κυβέλη Τζωρτζάκη του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου με την Highnessy Newland και ποσοστό 67,810 και στην 3η θέση η Μαρκέλλα Μεταξά του Ιππικού Αθλητικού Ομίλου Καβάλας με τον Golden Eagle και ποσοστό 62,810.

Πολυνίκης στην κατηγορία Α3, επίσης για δεύτερη συνεχόμενη φορά ήταν η Κυβέλη Τζωρτζάκη του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου με τη Highnessy Newland, στην κατηγορία Γ4 η Φωτεινή Γεωργίτσου του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης με την Kolliante, στο αγώνισμα Β6 η Αντωνία Τσαμανδούρα επίσης του ΙΟΒ με τον Hope for the Future και στο αγώνισμα Δα η Ελένη Μυράτ του ΕΙΟ με την Cosmote Solon Hit.

Η φετινή διοργάνωση των Πανελληνίων Αγώνων είναι αφιερωμένη στην θεραπευτική ιππασία και στο πλαίσιο του προγράμματος υπήρχαν και αγωνίσματα για αθλητές με αναπηρία (Para-dressage) καθώς και για αθλητές των SpecialOlympics. Στο Para – dressage ξεχώρισε ο Μιχάλης Καλαράκης της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης με τον ίππο Donizetti, ενώ στα αγωνίσματα των SpecialOlympics έλαβαν μέρος συνολικά 27 αθλητές.

Το Κύπελλο Σχολών που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με την συμμετοχή μαθητών ιππικών σχολών έδωσε την ευκαιρία στους Ομίλους να παρουσιάσουν τους μελλοντικούς αθλητές τους. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Ιππικού Ομίλου Καλυβίων, δεύτερη η ομάδα του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου και τρίτη η ομάδα του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης. Το ειδικό έπαθλο σχολών συνδυασμένης βαθμολογίας κέρδισε η ομάδα του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου η οποία είχε επιλέξει την αθλήτρια Κυβέλη Τζωρτζάκη.

Στην Αμαξοδήγηση, Πανελληνιονίκης Ενηλίκων και Πολυνίκης της χρονιάς αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Ζαμπούρης, ενώ Πολυνίκης Όμιλος για τρίτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε ο Ιππικός Όμιλος Ράντσο Κιλκίς. Τα αποτελέσματα στην Αμαξοδήγηση έχουν ως εξής:

Πανελληνιονίκες Μονής Ζεύξης Ενηλίκων

  1. Αλέξανδρος Ζαμπούρης – Spartakos – ΙΟΚΙΛ

  2. Αναστασία Καραμολέγκου – Sweet Glagol - ΙΟΚΥΚ

  3. Σταύρος Δασκαλόσογλου - Alexandros - ΙΟΜ

Πανελληνιονίκες Διπλής Ζεύξης Ενηλίκων

  1. Αλέξανδρος Ζαμπούρης – Rigo & Dollar – ΙΟΚΙΛ

  2. Γιάννης Γκούμας – Perka & Grisley - ΙΟΜ

  3. Γιώργος Παρασχάκης – Pigasos & Lancelot - ΑΙΟΒΑΡ

Πολυνίκες Μονής Ζεύξης Ενηλίκων Κατηγορία Δ

  1. Δημήτρης Κουκούλης – Lidi – ΙΟΚΙΛ – 30β.

  2. Αλέξανδρος Ζαμπούρης – Spartakos – ΙΟΚΙΛ – 24β.

  3. Μαρία Χατζηβασιλείου – Dolly – ΙΟΡΟΔ – 21β.

Πολυνίκες Διπλής Ζεύξης Ενηλίκων Κατηγορία Δ

  1. Miklos Szabo – Pluto Popper & Favory Moni– ΙΟΚΙΛ – 28β.

  2. ΔημήτρηςΚουκούλης – Lidi & Pluto Pedro DSK - ΙΟΚΙΛ – 22β.

  3. ΓιάννηςΓκούμας – Perka & Grisley – ΙΟΜ - 13β.

Πολυνίκης Μονής Ζεύξης Εφήβων Κατηγορία Γ

  1. Θεοδώρα Ζαμπούρη – Spartakos – ΙΟΚΙΛ – 42β.

Πολυνίκες Μονής Ζεύξης Ενηλίκων Κατηγορία Γ

  1. Αλέξανδρος Ζαμπούρης – Spartakos – ΙΟΚΙΛ – 41β.

  2. Αναστασία Καραμολέγκου – Sweet Glagol – ΙΟΚΥΚ – 26β.

  3. Παντελής Σαλονικιός - Dolly - ΙΟΡΟΔ – 20β.

Η συνέχεια των Πανελληνίων Αγώνων Ιππασίας 2013 θα δοθεί το τετραήμερο 12 – 15 Δεκεμβρίου με το άθλημα της Υπερπήδησης Εμποδίων, στο Κλειστό Ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας.