Γιαννιώτης – Αραούζου στους κορυφαίους της Ευρώπης

Ακόμη μία διεθνής διάκριση για τους Σπύρο Γιαννιώτη και Κέλυ Αραούζου. Τόσο ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 10χλμ. στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, όσο και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία της LEN για τους καλύτερους αθλητές του υγρού στίβου στην Ευρώπη το 2013.

Ο Γιαννιώτης, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης στα 10 χιλιόμετρα και το ασημένιο στο ομαδικό μαζί με τους Αντώνη Φωκαΐδη και Κέλυ Αραούζου συγκέντρωσε το 20% των ψήφων στη σχετική κατηγορία, έναντι 77.1% του Γερμανού Τόμας Λουρτς, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα στις γυναίκες η Κέλυ Αραζούζου ψηφίστηκε δεύτερη καλύτερη Ευρωπαία αθλήτρια για το 2013. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο μαζί με τους Σπύρο Γιαννιώτη και Αντώνη Φωκαΐδη στα 5 χιλιόμετρα του ομαδικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης συγκέντρωσε το 12.9% των ψήφων. Πρώτη αναδείχθηκε η Ιταλίδα Μαρτίνα Γκριμάλντι με 62.9%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ - ΑΝΔΡΕΣ
1. Τόμας Λουρτς (Γερμανία)          77.1%
2. Σπύρος Γιαννιώτης (ΕΛΛΑΔΑ)       20.0%
3. Μπράιαν Ρίκεμαν (Βέλγιο)          2.9%

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. Μαρτίνα Γκριμάλντι (Ιταλία)      62.9%
2. Κέλυ Αραούζου (ΕΛΛΑΔΑ)           12.9%
3. Ανγκελα Μάουρερ (Γερμανία)       12.9%
4. Ολγα Κόζιντουμπ (Ρωσία)           5.7%
5. Αννα Ολαζ (Ουγγαρία)              5.7%

πηγή: novasports.gr