Χάνει τα ολυμπιακά μετάλλια η Πηγή Δεβετζή;

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να χάσει τα μετάλλιά της η δύο φορές Ολυμπιονίκης στο τριπλούν, Πηγή Δεβετζή διατρέχει μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, όπως αναφέρει το Russia Today.

Η Δεβετζή αποσύρθηκε το 2009, ενώ της είχε απαγορευθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, IAAF, η συμμετοχή σε αγώνες μετά την άρνησή της να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ, ενώ έκανε προπονήσεις στην Ουκρανία.

Η πηγή Δεβετζή, στις 31 Αυγούστου 2007, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Οζάκα της Ιαπωνίας με επίδοση 15,04. Τον επόμενο μήνα (23 Σεπτεμβρίου 2007) κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των Γκραν πρι, στη Στουτγάρδη, με άλμα στα 14,75 μέτρα. 

Με τα ελληνικά χρώματα επίσης, πήρε δύο ολυμπιακά μετάλλια, το ασημένιο στους αγώνες της Αθήνας το 2004 και το χάλκινο το 2008. 

Θεωρείται μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του τριπλούν όλων των εποχών με την 4η καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα στα 15.32. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ για τα αποτελέσματα του επανελέγχου της πρωταθλήτριας, που εκείνη την χρονιά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν στο παγκόσμιο της Οσάκα. 

«Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.