Ο 32ος Κλασικός Μαραθώνιος:Νικητής με ρεκόρ στην ιστορική διαδρομή

Ο Φελίξ Κάντι ήταν ο νικητής στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος κάλυψε την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 10 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και διαδρομής.

Ο Κενυάτης αθλητής ήταν εξαιρετικός και με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής μαραθωνίου με χρόνο 2:10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες 2004 της Αθήνας!

Ο Κάντι ήταν πρώτος σε όλη τη διαδρομή και κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ βασιζόμενος σε εξαιρετική στρατηγική που είχε και σύμφωνα με την οποία ανέβασε πάρα πολύ το ρυθμό στα τελευταία χιλιόμετρα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ράιμοντ Μπετ ο οποίος στο παρελθόν έχει νικήσει δύο φορές την κλασική διαδρομή.

Τρίτος ο Κενυάτης, Τσομπέι και τέταρτος ο περσινός νικητής, Χίλαρι Γέγκο.

Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν ο πρώτος Έλληνας δρομέας με χρόνο 2:25.14. Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος τερμάτισε δεύτερος, τρίτος ο 42χρονος, Γιώργος Καραβίδας και τέταρτος ο Πούλιος.

Αντίστοιχα, η Ναόμι Μάγιο είναι η γυναίκα που τερμάτισε πρώτη στον φετινό Μαραθώνιο με χρόνο 2:41.05 και ακολούθησε η Νάνσι Ρότιχ με χρόνο 2:41.28. Και οι δυο είναι από την Κένυα.

Η Σοφία Ρήγα είναι η Ελληνίδα δρομέας που τερμάτισε 1η στον φετινό Μαραθώνιο σε 2 ώρες, 45 λεπτά και 36 δευτερόλεπτά. Η 26χρονη αθλήτρια είναι από την Πάτρα.

Ακολούθησε η Μάγδα Γαζέα σε 2 ώρες, 47 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα από τη Ζάκυνθο.

Τα βραβεία

Για τους αλλοδαπούς Μαραθωνοδρόμους, που διένυσαν τη συνολική απόσταση το ανώτερο σε 2 ώρες και 20 λεπτά (άνδρες) - 2 ώρες και 50 λεπτά (γυναίκες), τα βραβεία ανέρχονται σε 16.000 ευρώ συνολικά για τους πρώτους 5 αλλοδαπούς άνδρες και 11.000 ευρώ για τις πρώτες 5 αλλοδαπές γυναίκες.

Ο πρώτος αλλοδαπός Μαραθωνοδρόμος θα λάβει 7.000 ευρώ και η πρώτη αλλοδαπή Μαραθωνοδρόμος θα λάβει 5.000 ευρώ.

Για τους πρώτους έξι Έλληνες Μαραθωνοδρόμους που θα διανύσουν την απόσταση το ανώτερο σε δυόμιση ώρες και για τις πρώτες 6 Ελληνίδες που θα διανύσουν την απόσταση το ανώτερο σε 3 ώρες τα βραβεία ανέρχονται σε 9.000 ευρώ αντίστοιχα για κάθε φύλο. Ο πρώτος Έλληνας και η πρώτη Ελληνίδα θα λάβουν από 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 10 καλύτερους αγώνες του κόσμου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Πριν τις 11:00 της Κυριακής ολοκληρώθηκαν και οι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων αντίστοιχα.