Τσίπρας με Μακρόν: Στην Πνύκα θα ανακοινώσουμε την αναγέννηση της Ευρώπης

Τσίπρας με Μακρόν: Στην Πνύκα θα ανακοινώσουμε την αναγέννηση της Ευρώπης

Μαζί με την Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και η Ευρώπη, επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά την υποδοχή του Γάλλου προέδρου

Τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας υποδέχτηκε λίγο μετά τις 15.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου αναδεικνύει την ιστορική σχέση φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας, έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, και ανάρτησε φωτογραφία με τον Ε. Μακρόν.

Πριν ξεκινήσουν τις επίσημες δηλώσεις, ο κ. Τσίπρας έδωσε συλλυπητήρια στον κ. Μακρόν για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις γαλλικές Αντίλλες και τις γύρω περιοχές από τον τυφώνα Ίρμα. «Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στο Γαλλικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων που χάθηκαν από τον καταστροφικό τυφώνα» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον κ. Μακρόν λέγοντας ότι «δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο συμβολικό τόπο από την Πνύκα, που γεννήθηκε η Δημοκρατία, για να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για να κάνουμε την Ευρώπη ελκυστική στη νέα γενιά».

«Η ελληνική κρίση ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση» επεσήμανε ο πρωθυπουργός στο Γάλλο πρόεδρο προσθέτοντας ότι «η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση σηματοδοτεί την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στον ενικό στο Γάλλο πρόεδρο, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στη χώρα μας αλλά και τους στόχους που έχει θέσει «για την αναγέννηση της Ευρώπης», όπως είπε και χαρακτήρισε την επίσκεψη Μακρόν «σημαντικό ορόσημο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις».

«Θέλω να σε ευχαριστησω για το γεγονός ότι βρίσκεσαι σήμερα εδώ, παρότι η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα της μεγάλης καταστροφής, θέλω να σε ευχαριστήσω ειλικρινά και να ευχηθώ να είναι η παραμονή σου στην Ελλάδα δημιουργική και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους σημαντικούς στόχους μας, εσύ ιδίως τους στόχους που έχεις βάλει για τη θητεία σου ως νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, που βρίσκεται στα πρώτα της βήματα, αλλά και τους σημαντικούς στόχους για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής ιδέας, την έξοδο από την κρίση, την αναγέννηση της Ευρώπης» υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την πρόσκληση στη χώρα μας που - όπως είπε- ήταν η πρώτη επίσημη που έλαβε από όταν ανέλαβε την προεδρία της Γαλλίας. «Για μένα η Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Επιτέλους πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον, για το πώς θα βγούμε από αυτή την κρίση... Μετά τις τρομαχτικές προσπάθειες του ελληνικού λαού πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον» επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος προσθέτοντας στα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.