Γκουάμ, ο άγνωστος εξωτικός παράδεισος που απειλεί η Β. Κορέα

Γκουάμ, ο άγνωστος εξωτικός παράδεισος που απειλεί η Β. Κορέα

Το μικρό νησάκι στην Ωκεανία έχει για σημαία του μια παραλία με έναν κοκοφοίνικα και μια ψαρόβαρκα – και είναι εντελώς αντιπροσωπευτική του εξωτικού νησιού!

Ελάχιστοι – πλην των Αμερικάνων - γνώριζαν μέχρι πρόσφατα κάτι για το νησί Γκουάμ - για την ακρίβεια οι περισσότεροι στον πλανήτη δεν ήξεραν καν την ύπαρξή του. Μέχρι που ο Κιμ Γιονγκ Ουν απείλησε να το χτυπήσει με τους πυραύλους του και όλος ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται; Μα που είναι το Γκουάμ;

Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι στην Ωκεανία, στα τρία τέταρτα της απόστασης μεταξύ Χαβάης και Φιλιππίνων – που ανήκει στις ΗΠΑ.

Με έκταση  με έκταση 549 τ.χλμ και πληθυσμό λίγο πάνω από τους 160.000 κατοίκους, το Γκουάμ έχει για σημαία του μια παραλία με έναν κοκοφοίνικα και μια ψαρόβαρκα – και είναι εντελώς αντιπροσωπευτική του εξωτικού νησιού!

Το 37,1% του πληθυσμού ανήκουν στην τοπική φυλή Τσαμόρο, το 26,3% είναι Φιλιππινέζοι, το 6,9% λευκοί και το υπόλοιπο είναι Κινέζοι, Ιάπωνες, Κορεάτες κ.ά. Όλοι συμβιώνουν αρμονικά στον μικρό τους παράδεισο και ζουν από το ψάρεμα, τις δημόσιες υπηρεσίως και τη βάση των ΗΠΑ στο νησί και τον ελάχιστο, εσωτερικό κυρίως, τουρισμό.

«Πολύ συχνά μας γνωρίζουν ως στρατιωτική εγκατάσταση. Είναι δυστύχημα, που χρειάζεται μία κρίση όπως αυτή στην περιοχή για να μάθει ο κόσμος περισσότερα για τη νήσο Γκουάμ. Αλλά πέρα από την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας η νήσος Γκουάμ είναι ένα πανέμορφο μέρος να βρίσκεσαι. Είναι παράδεισος», δήλωσε στο Euronews ο Τόνι Μπαμπάουτα, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και κάτοικος στη Γκουάμ.