Κύπρος: Εκδήλωση για την επιστροφή της μικρής που απήγαγε ο πατέρας της

Κύπρος: Εκδήλωση για την επιστροφή της μικρής που απήγαγε ο πατέρας της

Τη μικρή απήγαγε έξω από το νηπιαγωγείο της, με γκακστερικό τρόπο πριν ένα μήνα, ο Νορβηγός πατέρας της

Πολύς κόσμος πήρε μέρος στην εκδήλωση-πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας με αίτημα την επιστροφή της τετράχρονης Μαρί - Ελένη Grimsrud στη μητέρα της στην Κύπρο. Την μικρή απήγαγε έξω από το νηπιαγωγείο της, με γκακστερικό τρόπο πριν ένα μήνα, ο Νορβηγός πατέρας της, ο οποίος είναι διαζευγμένος με την μητέρα. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε έκκληση για εντοπισμό της μικρής. Στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε: «Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει, να επικοινωνήσει με τις Αρχές».

Στην εκδήλωση για την επιστροφή της μικρής οι άνθρωποι φορούσαν λευκά μπλουζάκια και κρατούσαν πλακάτ με τη φωτογραφία του απαχθέντος παιδιού και του καταζητούμενου πατέρα της.

Οι γονείς είχαν μαζί τους τα παιδιά τους, στα οποία μοιράστηκαν πράσινα μπαλόνια, τα οποία άφησαν να πετάξουν στον ουρανό.

Εξάλλου, ο δικηγόρος της μητέρας, Λάρης Βραχίμης, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας απέρριψε πρόσφατα την έφεση, που είχε καταχωρήσει ο Νορβηγός πατέρας της 4χρονης Μαρί Ελένης κατά απόφασης δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο τόπος διαμονής της ανήλικης δεν ήταν ποτέ η Νορβηγία και κατ' συνέπεια η αίτηση για την κηδεμονία της θα πρέπει να εξεταστεί από τα κυπριακά δικαστήρια.

Ο κ. Βραχίμης ανέφερε ότι με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νορβηγίας, η οποία είναι τελεσίδικη, απορρίπτονται όλοι οι ισχυρισμοί του πατέρα περί δήθεν απαγωγής της ανήλικης από την μητέρα της και παράνομης κράτησης της στην Κύπρο.

Πηγή φωτογραφίας: politis.com.cy