Ποια ελληνική συμμετοχή της έχει κάνει εντύπωση και γιατί
Θα ήθελε να πάει στον διαγωνισμό της Eurovision η Εμμανουέλα Λάμπη, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Το Κάνουμε Καλοκαιρινό» με τον Ανδρέα Ζωίτσα, όπου ήταν καλεσμένη.
Η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι, αν έκανε το επόμενο βήμα, θα επέλεγε έναν περισσότερο λαϊκό ήχο, χωρίς να λείπουν τα στοιχεία που απαιτεί η σκηνή της Eurovision.
«Θα είναι κάτι που θα χαρακτηρίζει την Εμμανουέλα στο τώρα, που είναι κάτι πιο λαϊκό. Φυσικά με το κάτι άλλο που θέλει η Eurovision. Να το αφήσουμε έτσι. Δηλαδή θα πειραματιστώ πάλι σε κάτι, αλλά με βάση τον πυρήνα μου που είναι το λαϊκό», ανέφερε η Εμμανουέλα Λάμπη όταν ρωτήθηκε αν θα κινούνταν ξανά σε pop κατεύθυνση.
Στη συνέχεια, η κουβέντα πέρασε στις ελληνικές συμμετοχές που έχουν αξιοποιήσει περισσότερο τον λαϊκό και παραδοσιακό ήχο, με τον Ανδρέα Ζωίτσα να αναφέρεται στον Λούκα Γιώρκα και το «Watch My Dance», με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα μαζί με τον Stereo Mike το 2011.
«Φέτος που συνεργαστήκαμε με τον Λούκα, αυτό του είπα. Του λέω: “Ρε συ, είσαι ο μόνος που έχει πάει με αμιγώς ελληνικό ήχο”», είπε και πρόσθεσε: « Ο Λούκας είχε κάνει σωστή δουλειά. Μου άρεσε πολύ».