Ένα παιδάκι 2 χρονών πέθανε στην πόλη Μπαλς
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρκαγιές στην Ισπανία και δύο άλλοι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη, που οδήγησε στη διακοπή λειτουργίας ενός πυρηνικού αντιδραστήρα σε ελβετικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.
«Δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από πυροσβέστες» στην καταλανική επαρχία Λέριντα, στην βορειοανατολική Ισπανία, όπου δασική πυρκαγιά κατέστρεψε περισσότερα από 1.800 εκτάρια γης, ανακοίνωσαν η πυροσβεστική και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Χθες, ένα παιδάκι 2 χρονών πέθανε στην πόλη Μπαλς, κοντά στην Ταραγόνα, αφού αφέθηκε από τον πατέρα του για ώρες μέσα σε αυτοκίνητο σταθμευμένο στον ήλιο εν μέσω καύσωνα. Το Σάββατο, δύο εργαζόμενες στις υπηρεσίες καθαριότητας πέθαναν, πιθανώς από θερμοπληξία, η μία στην Κόρδοβα και η άλλη στη Βαρκελώνη.
Ο υπουργός Ενέργειας της Γαλλίας δήλωσε πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα, ενώ 300 άλλοι νοσηλεύονται από παθήσεις που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες.
Η Ιταλία εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για 18 πόλεις λόγω του καύσωμα, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, από την αρχή της εβδομάδας. Στην Τουρκία οι αρχές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με πυρκαγιές, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Το κύμα καύσωνα έχει επηρεάσει εκατομμύρια Ευρωπαίους, με θερμοκρασίες ρεκόρ να έχουν καταγραφεί σε Γαλλία και Βρετανία μεταξύ άλλων.