Σκονάκι από ομιλία της Μισέλ το 2008 έκανε η σύζυγος του Τραμπ

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα προβάλλουν τα αμερικανικά μέσα και κατηγορούν την Μελάνια Τραμπ για λογοκλοπή!

Σήμερα, όλα τα αμερικανικά μέσα αναφέρονται στην πολύ επιτυχημένη χθεσινοβραδυνή ομιλία της Μελάνια Τραμπ στην προεκλογική συγκέντρωση του συζύγου της στο Κλίβελντ, η οποία όμως ήταν κλεμμένη από ομιλία της Μισέλ Ομπάμα το 2008!

Η εντυπωσιακή ομολογουμένως κυρία Τραμπ μπήκε αεράτη στη σκηνή υπό τους ήχους του τραγουδιού «We are the Champions» των Queen (κάτι το οποίο δεν άρεσε καθόλου στο θρυλικό συγκρότημα) και ανέβηκε στο βήμα. Αφού εξήρε τις ικανότητες του συζύγου της (με δικά της λόγια) μίλησε και για τα άλλα θέματα, όπως πχ το θέμα της μετανάστευσης, για το οποίο έχει προσωπική εμπειρία.  

Αρκετές φορές όμως, χρησιμοποίησε ακριβώς τα ίδια λόγια από την ομιλία της νυν Πρωτης Κυρίας, πριν απο 8 χρόνια. 

Δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα που προβάλλουν τα αμερικανικά μέσα - και κατηγορούν την Μλεάνια Τραμπ για λογοκλοπή- είναι:

«Οι γονείς μου μου έδωσαν να καταλάβω αυτές τις αρχές: εργασθείτε σκληρά γι΄αυτά που θέλετε στη ζωή. Τα λόγια σας είναι η δέσμευσή σας. Οφείλετε να κάνετε πράξη αυτά που λέτε και να τηρείτε τις υποσχέσεις σας. Δείξτε σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους. Μου έχουν μάθει να ακολουθώ τις αρχές αυτές στην καθημερινή μου ζωή», είπε η Μελάνια Τραμπ.

Στην ομιλία της το 2008 η Μισέλ Ομπάμα είχε πει: «Ο Μπαράκ και εγώ ανατραφήκαμε με κοινές αξίες: δουλέψτε σκληρά για ό,τι θέλετε στη ζωή, τα λόγια σας είναι η δέσμευσή σας και οφείλετε να πραγματοποιείτε αυτά που λέτε, να μεταχειρίζεστε με σεβασμό και αξιοπρέπεια τους ανθρώπους, ακόμη και αν δεν τους γνωρίζετε».

«Θέλουμε τα παιδιά μας σε αυτή τη χώρα να γνωρίζουν ότι το μόνο όριο για πετύχουν τους στόχους τους είναι η δύναμη των ονείρων τους και η θέλησή τους να δουλέψουν για αυτά» είπε χθες η κυρία Τραμπ. 

«Ο Μπαράκ και εγώ επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε ζωή που θα στηρίζεται στις αξίες αυτές και να τις μεταδώσουμε στην επόμενη γενιά. Διότι θέλουμε τα παιδιά μας- και όλα τα παιδιά της χώρας- να γνωρίζουν ότι το μοναδικό όριο στο μεγαλείο των επιτευγμάτων σας είναι η πραγματοποίηση των ονείρων σας και η επιθυμία σας να εργασθείτε για να τα εκπληρώσετε» είχε πει το 2008 η Μισέλ Ομπάμα.  

Προς το παρόν, το επιτελείο του Ρεμπουμπλικάνου υποψήφιου για το χρίσμα έχει κάνει... γαργάρα τα δημοσιεύματα και τις κατηγορίες και απλά σχολιάσε πολύ θετικά την ομιλία της κυρίας Τραμπ: «Γράφοντας την ωραία ομιλία της, η ομάδα της Μελάνια κράτησε σημειώσεις από τις πηγές έμπνευσης της ζωής της και, σε ορισμένες περιπτώσεις, περιέλαβε αποσπάσματα που αντανακλούν τις ίδιες τις σκέψεις της».., αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τζέισον Μίλερ, μέλος της επικοινωνιακής ομάδας του υποψήφιου. «Η εμπειρία της μετανάστευσης της Μελάνια και η αγάπη της για την Αμερική τροφοδότησαν αυτήν την ομιλία και διασφάλισαν την επιτυχία της...»