Ρέντσι: Θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη;

Αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση για την Ελλάδα, και μάλιστα ίσως και “αρκετά εύκολα”, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Ρέντσι εμφανίστηκε ωστόσο ανήσυχος για την κατάσταση στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως αυτό που είναι πιο σημαντικό από το να βρεθεί λύση για την Ελλάδα είναι να βρεθεί μία πολιτική λύση για την Ευρώπη, “και σε αυτό υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν”.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, τόνισε πως αυτό είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης. “Νομίζω πως από την δική τους πλευρά υπάρχει ισχυρό συμφέρον να παραμείνουν στο ευρώ. Για να μείνει κανείς στο ευρώ πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες. Αυτοί οι κανόνες μπορούν να ερμηνευθούν με κάποια ευελιξία, όμως όπως γνωρίζουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης. Πρέπει να ακολουθούνται. Επομένως, αυτή η απόφαση εν τέλει εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν μία συμφωνία και νομίζω πως όχι σήμερα, αλλά στις επόμενες ώρες αυτή η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί”, ανέφερε.