Ουκρανία: «Οι μάχες στο Μπαχμούτ έχουν καταστρέψει τον ουκρανικό στρατό» δηλώνει ο Πριγκόζιν

Ουκρανία: «Οι μάχες στο Μπαχμούτ έχουν καταστρέψει τον ουκρανικό στρατό» δηλώνει ο Πριγκόζιν

Ο επικεφαλής της Wagner παραδέχεται ότι η οργάνωσή του έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα, αλλά τονίζει ότι η νίκη θα αλλάξει τη ροή του πολέμου

Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε σήμερα, ότι οι μάχες για τον έλεγχο της ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ έχουν «πρακτικά καταστρέψει» τον ουκρανικό στρατό, αλλά έχουν επίσης προκαλέσει «μεγάλη ζημιά» στις δυνάμεις του.

«Η μάχη για το Μπαχμούτ σήμερα έχει ήδη καταστρέψει πρακτικά τον ουκρανικό στρατό και, δυστυχώς, έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη Wagner», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε ηχητικό του μήνυμα στο Telegram. Ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης πρόσθεσε ότι οι μισθοφόροι του «καταστρέφουν τις ξένες δυνάμεις, που θέλουν να γονατίσουν τη Ρωσία» και τόνισε ότι η νίκη σε αυτή τη μάχη «θα είναι μια μεγάλη στροφή στη ροή του πολέμου».

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν εδώ και μήνες να καταλάβουν το Μπαχμούτ, έναν διαμετακομιστικό κόμβο στην επαρχία του Ντονέτσκ, που αποτελεί τμήμα της ρωσόφωνης βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς.