Το παράξενο-ψεύτικο ξενοδοχείο που βρίσκεται σε αυτοκινητόδρομο στην Μελβούρνη

Το παράξενο-ψεύτικο ξενοδοχείο που βρίσκεται σε αυτοκινητόδρομο στην Μελβούρνη

Ταξιδιώτες σταματούν να κλείσουν δωμάτιο και μετά από ώρα καταλαβαίνουν ότι είναι... γλυπτό - Δείτε εικόνες

Εντυπωσιάζονται όταν περνούν από κοντά κι αν δεν έχουν κλείσει δωμάτιο σταματούν για να κάνουν εκεί την διαμονή τους στην Μελβούρνη. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν μπορείς να κλείσεις δωμάτιο, επειδή απλά δεν έχει! Είναι το παράξενο-ψεύτικο ξενοδοχείο της Αυστραλίας.

Το ξενοδοχείο EastLink σχεδιάστηκε από τον Καναδό καλλιτέχνη Κάλουμ Μόρτον το 2007 και όταν το έφτιαξε είπε ότι οι αυτοκινητιστές μπορεί να το δουν ως ένα «σκηνικό που έχει ξεφύγει από ένα κινηματογραφικό πλατό».

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι ένα έργο τέχνης. Ένα γλυπτό για την ακρίβεια, όμως φαίνεται τόσο αληθινό που ξεγελάει όσους το βλέπουν ακόμα και από κοντά.

Το μεγάλης κλίμακας μοντέλο ενός πολυώροφου ξενοδοχείου κοστισε 1,2 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

Οι διαχειριστές του Hotel EastLink αποκαλύπτουν: «Θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των ερωτήσεων που λαμβάνουμε από άτομα που θέλουν να μάθουν τιμές δωματίων, διαθεσιμότητα και ερωτήσεις στάθμευσης».

Περιγράφοντας την ιδέα πίσω από το σχέδιο, ο Μόρτον είπε: «Οι αυτοκινητιστές θα το δουν από το αυτοκίνητο ως ένα πραγματικό ξενοδοχείο και ίσως με την πάροδο του χρόνου ως ένα παράξενο σκηνικό που έχει ξεφύγει από ένα θεματικό πάρκο ή ένα πλατό ταινιών».

Δείτε εικόνες από το ξενοδοχείο-γλυπτό EastLink: