Λέρος: Τραγωδία με δύο νεκρούς μετανάστες, εκ των οποίων το ένα μικρό παιδί

Λέρος: Τραγωδία με δύο νεκρούς μετανάστες, εκ των οποίων το ένα μικρό παιδί

Λέμβος ανατράπηκε νότια-νοτιοανατολικά του νησιού - Εντοπίστηκαν πάνω από 30 ζωντανοί

Νέα τραγωδία με μετανάστες βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λέρο, όπου έχουν εντοπιστεί δύο νεκροί μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή Παντέλι, εκ των οποίων το ένα μικρό παιδί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ερασιτέχνης ψαράς ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα, ότι εντόπισε μία νεκρή γυναίκα στην θαλάσσια περιοχή. Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε, ότι είχε σημειωθεί ναυάγιο λέμβου, που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμού μεταναστών από τις τουρκικές ακτές. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εκτός από τις τέσσερις σορούς, οι άνδρες του Λιμενικού περισυνέλλεξαν 41 άτομα.

Κάποιοι από τους διασωθέντες εντοπίστηκαν σκαρφαλωμένοι σε απόκρημνη περιοχή σε βράχια και άλλοι στη θάλασσα. Από τους διασωθέντες, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο έξι παιδιά και δύο ενήλικες, ενώ ακόμα 33 άτομα παραμένουν και φιλοξενούνται στο Κέντρο Ταυτοποίησης του νησιού.  Στο σημείο όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες, επιχειρούν τρία πλωτά του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο Super Puma, αλλά και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας από ξηράς.