Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο Κάρολος επικοινώνησε με τα μέλη της οικογένειάς του για συλλυπητήρια

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο Κάρολος επικοινώνησε με τα μέλη της οικογένειάς του για συλλυπητήρια

Ο μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας δεν θα παραστεί στην κηδεία, αλλά πιθανόν να έρθει ο γιος του, διάδοχος του θρόνου, Ουίλιαμ

Έρχονται στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες όλα τα μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για να παραστούν στην κηδεία του που θα γίνει την Δευτέρα. Αναμένονται να αφιχθούν τα 9 εγγόνια του, ενώ ήδη στην Αθήνα βρίσκονται τα 5 παιδιά του, η σύζυγος του Παύλου, Μαρί Σαντάλ, οι αδελφές του, Σοφία και Ειρήνη.

Ο βασιλιάς Κάρολος, ξάδελφος του Κωνσταντίνου βάσει πρωτοκόλλου δε θα παραστεί. Ωστόσο, απόψε, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, επικοινώνησε με τη σύζυγο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία και με τον γιο του, Παύλο, εκφράζοντας τη θλίψη του για τον θάνατο του ξαδέλφου του Κωνσταντίνου.

Αντ' αυτού δεν αποκλείεται να έρθει στην κηδεία ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, τον οποίο ο Κωνσταντίνος τον είχε βαφτίσει και εκείνος βάφτισε με τη σειρά του τον γιο του Παύλου.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά ενδεχομένως να παραστούν μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας, αφού η Αννα Μαρία είναι αδελφή της βασίλισσας Μαργαρίτας και της πριγκίπισσας Βενεδίκτης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου, βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ έχουν το «ελεύθερο» να πάνε στην κηδεία του τέως βασιλιά, αν το θέλουν, από τη στιγμή που είναι ιδιωτική.

Έχουν καλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου. Η οικογένεια έχει καλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος δεν έχει απαντήσει ακόμα. Αν απαντήσει θετικά, θα τελεστεί από εκείνον η εξόδιος ακολουθία και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα συμπροσευχηθεί.

Σήμερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη του. Τους συνέδεε, άλλωστε, μακροχρόνια φιλία.

Από τη στιγμή που η οικογένεια επέλεξε την Μητρόπολη κι όχι κάποια άλλη εκκλησία, η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μη γίνει λαίκό προσκύνημα. Όμως, η κηδεία δε θα διαρκέσει ένα «τυπικό» 40λεπτο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star μπορεί να προσεγγίσει και τις 4 ώρες, μια και οι επικήδειοι θα είναι αρκετοί, αν και προς το παρόν, δεν έχει προσδιοριστεί η χρονική παραμονή της σορού στην Εκκλησία.

Μετά την κηδεία, θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Επειδή αναμένονται μέλη βασιλικών οικογενειών αλλά και απλός κόσμος, πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λένε ότι θα υπάρξει ισχυρή αστυνομική παρουσία και πως έχει ήδη ξεκινήσει ο σχετικός σχεδιασμός. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στην πρωινή σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου.