Γιώργος Τράγκας: «Ξεπαγώνει» ο τραπεζικός λογαριασμός της χήρας του Μαρίας Καρρά

Γιώργος Τράγκας: «Ξεπαγώνει» ο τραπεζικός λογαριασμός της χήρας του Μαρίας Καρρά

Επιπλέον της επιτρέπεται να ενοικιάσει τρία ακίνητα ιδιοκτησίας της τα οποία ωστόσο είναι δεσμευμένα και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν

Δεκτό έκανε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών μετα΄την θετική εισήγηση του εισαγγελέα το αίτημα της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, να αποδεσμευτεί ο τραπεζικός της λογαριασμός, στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη χηρείας, καθώς είναι το μοναδικό της έσοδο βιοπορισμού, όπως υποστηρίζει.

Από τον περασμένο Ιούνιο έχουν δεσμευτεί η κινητή και η ακίνητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα και της Μαρίας Καρρά, προκειμένου οι αρχές να ελέγξουν την προέλευσή της, ανάμεσά τους και ο επίμαχος λογαριασμός. Στην εισήγησή του επί της προσφυγής της χήρας του δημοσιογράφου και εκδότη ο εισαγγελέας ανέφερε, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ότι «θα πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της Μαρίας Καρρά και να εξαιρεθεί οποιοδήποτε ποσό αντιστοιχεί σε σύνταξη χηρείας, τόσο αυτό που έχει ήδη πιστωθεί στο λογαριασμό και αφορά συντάξεις προηγούμενων μηνών και δεν έχει αναληφθεί λόγω της δέσμευσης όσο και τα ποσά που θα καταβληθούν από εδώ και στο εξής».

Επιπλέον, το Δικαστικό Συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως», ώστε η Μαρία Καρρά να μπορεί επιπλέον να ενοικιάσει τρία ακίνητα δικής της ιδιοκτησίας, παρότι είναι δεσμευμένα. Πρόκειται για μία μεζονέτα 249 τ.μ. με κήπο στην Κηφισιά, μία μεζονέτα 254 τ.μ. με κήπο στο ίδιο οικόπεδο με την προηγούμενη και ένα διαμέρισμα 121 τ.μ. στη Μύκονο στην περιοχή Άγιος Λάζαρος. Όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση, το αίτημα είναι άνευ αντικειμένου, καθώς η απαγόρευση εκποίησης δεν εμποδίζει την εκμίσθωση των ακινήτων.

Το προσεχές διάστημα η Μαρία Καρρά αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μη υποβολή ή ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Ωστόσο, ο δικηγόρος της, Θεόδωρος Μαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «η κ. Καρρά δεν έχει κλητευθεί, όπως αναφέρεται εδω και καιρό». «Όταν υπάρξει κλήτευση από εισαγγελικό λειτουργό, θα βρεθούμε εκεί» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως «δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά της στοιχεία, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση».