Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό δημοσίευμα για 10.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες που στη συνέχεια «κατέβηκε»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό δημοσίευμα για 10.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες που στη συνέχεια «κατέβηκε»

Δημοσιογράφος της Komsomolskaya Pravda επιρρίπτει σε «χάκερς» την ευθύνη για την ανάρτηση

Ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda που καλύπτει το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η ρωσική εφημερίδα «έπεσε θύμα χάκερς» αναρτώντας δημοσίευμα, το οποίο σβήστηκε αμέσως.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία ανέρχονται σε 9.861 και οι τραυματίες σε 16.153, με πηγή στοιχεία του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Ο διαπιστευμένος στο Κρεμλίνο δημοσιογράφος Αλεξάντερ Γκαμόφ δήλωσε ότι το δημοσίευμα είναι «πλαστό».

Ο Γκαμόφ έδωσε αυτήν την εξήγηση κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος, όμως, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το περιστατικό, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Πάντως ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία είναι ένα μυστήριο. Στις 2 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωνε πως στην Ουκρανία είχαν σκοτωθεί 498 Ρώσοι στρατιώτες και είχαν τραυματισθεί 1.597 από την έναρξη του πολέμου.

Ήταν η πρώτη φορά που η Μόσχα έδινε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις απώλειες της.

Περισσότεροι από 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έγραψαν στις 17 Μαρτίου οι New York Times, με την εφημερίδα να επικαλείται εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.