Θερμή υποδοχή για τη “Μικρά Αγγλία” στην Αυστραλία

Με την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία» ξεκίνησε χθες βράδυ, στο Σίδνεϊ, το 21o Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας, παρουσία του πρωταγωνιστή της ταινίας Ανδρέα Κωνσταντίνου και του παραγωγού Γιάννη Ιακωβίδη.

Το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα απόψε στη Μελβούρνη και -όπως χθες στο Σίδνεϊ- έτσι και απόψε τα εισιτήρια της πρεμιέρας εξαντλήθηκαν.

Στις επόμενες δυόμιση εβδομάδες, χιλιάδες φίλοι του ελληνικού κινηματογράφου, ομογενείς και μη, αναμένεται να παρακολουθήσουν δεκάδες ελληνικές και κυπριακές ταινίες αλλά και ταινίες μικρού μήκους από ομογενείς κινηματογραφιστές της Αυστραλίας. Ακόμα και παραγωγές Ελλήνων μαθητών!

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την ταινία των Coerte και John Voorhees, «Πρόμαχος», που αναφέρεται στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μάλιστα στην προβολή της θα είναι και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών, Ντέιβιντ Χιλ, ο οποίος θα απαντήσει και σε ερωτήσεις του κοινού για τις επαφές που έχει, αυτές τις ημέρες, στην Ελλάδα για το θέμα αυτό.

Σημειώνουμε πως η προβολή της ταινίας «Μικρά Αγγλία», που είναι και υποψήφια για Όσκαρ άρεσε στο κοινό της Αυστραλίας.