Εκδρομή στη Λίμνη Κρεμαστών: Ένας υδάτινος παράδεισος

Εκδρομή στη Λίμνη Κρεμαστών: Ένας υδάτινος παράδεισος

Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς αρκετό χώρο στο κινητό ή τη φωτογραφική σου μηχανή γιατί θα θες να απαθανατίσεις κάθε στιγμή εκεί

Οι λίμνες της Ελλάδας αποτελούν πάντα έναν καλό λόγο για να επισκεφθείς και να γνωρίσεις μια περιοχή από κοντά. Κάποιες από αυτές ξεχωρίζουν λόγω της ιδιότητάς τους αλλά και της ιστορίας τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Λίμνη Κρεμαστών η οποί είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. Αποτελεί σήμερα έναν υδάτινο παράδεισο και ένα πανέμορφο μέρος για όποιον θέλει να έρθει κοντά με τη φύση και όσα προσφέρει η περιοχή.

Η περίφημη Λίμνη Κρεμαστών, λοιπόν, στην Ευρυτανία δηµιουργήθηκε το 1965 µετά την κατασκευή του ομώνυμου φράγµατος των Κρεµαστών από τη συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταµών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη.

Θα την εντοπίσεις εύκολα με τις πινακίδες όταν βρεθείς στην περιοχή αν έχεις κατά νου πως βρίσκεται ανάµεσα στους νοµούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.

Εξάλλου, αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η δημιουργία αυτής της τεχνητής λίμνης είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της βιοποικιλότητας. Ολόκληρη η περιοχή είναι μάλιστα ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000.

Αυτή η επαφή με τη μοναδική φύση στη λίμνη των Κρεμαστών προσφέρει μία μοναδική εμπειρία που αξίζει να βιώσετε.

Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν πολλά χωριά στα οποία θα βρείτε καταλύματα για όλα τα γούστα αλλά και μαγαζιά με καλό φαγητό, όπως αναφέρει το exploringgreece.