Τα νέα εισιτήρια για όλα τα μέσα – Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι

Από την 1η Σεπτεμβρίου καθιερώνεται ένας -κοινός- τύπος εισιτηρίου για όλα τα μέσα με 1,20 ευρώ, βάσει της νέας τιμολογιακής πολιτικής του ΟΑΣΑ.

Το νέο εισιτήριο θα έχει μειωμένη χρονική διάρκεια, εκείνη των 70 λεπτών, αντί για 90 λεπτά, που ίσχυε μέχρι τώρα.

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θέλει να ωθήσει τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, καθώς η αγορά εισιτηρίου για δουλειά μιας ώρας στο κέντρο της πόλης δε συμφέρει καθώς χρειάζεται δύο εισιτήρια (1,20+1,20=2,40 ευρώ), ενώ τώρα, με τα 90 λεπτά της διάρκειας του εισιτηρίου, κάποιος μπορεί να προλάβει να μετακινηθεί με το εισιτήριο των 1,40 ευρώ.

Επίσης, έχουν τεθεί σε κυκλοφορία οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα, έναντι 30 ευρώ το μήνα. Πλέον δεν υπάρχουν επιλογές κάρτας, καθώς η νέα ενιαία κάρτα αντικαθιστά τις ήδη υπάρχουσες: τη μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα, που κόστιζε 45 ευρώ και τη μηνιαία κάρτα για λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ, που κόστιζε 20 ευρώ.

Οπότε, μεγάλοι κερδισμένοι της νέας τιμολογιακής πολιτικής είναι όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό και τον ηλεκτρικό, ενώ χαμένοι είναι όσοι χρησιμοποιούσαν καθημερινά μόνο λεωφορεία και τρόλεϊ ή όσοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά όχι τόσο συχνά μέσα στο μήνα.