Αλλάζει ο καιρός την Κυριακή – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός την Κυριακή – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Ηλιόλουστος θα είναι μέχρι το Σάββατο

Τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει ο καλός καιρός στην Ελλάδα, αλλά από την Κυριακή τα πράγματα θα αλλάξουν, καθώς έρχεται ένα τριήμερο διαφορετικό με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Στην Κρήτη το πρωί αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις, χωρίς αυτό να αλλάζει κάτι στο ανοιξιάτικο σκηνικό που θα επικρατήσει και στην Κρήτη. Οπότε η μέρα θα κυλήσει με ήλιο και προς το βράδυ στο Ιόνιο και τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, όπως αναφέρει το MEGA στο τηλεοπτικό δελτίο καιρού.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες και μόνο τιμές. Θα πλησιάσει τους 17°C στα βόρεια, 18-19°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 14-15°C κατά μέσο όρο στο Αιγαίο και μέχρι 18-19°C στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν, βόρειοι αρχικά, το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες. Στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 και τοπικά σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Γενικά περιμένουμε ήπιο καιρό αφού και οι άνεμοι θα υποχωρήσουν 3-4 μποφόρ, βόρειοι αρχικά και από το μεσημέρι θα το γυρίσει σε νοτιά. Και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα κυμανθεί από 6-18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα νότια της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία από 4-16°C, με ήπιο νοτιά στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.

Μετά την λιακάδα της Τσικνοπέμπτης, η Παρασκευή θα έρθει με λίγο πιο συννεφιασμένο καιρό. Αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και αργά το βράδυ στο ιόνιο και τα δυτικά θα βρέξει τοπικά και λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Φαινόμενα αρκετά περιορισμένα και διάσπαρτα. Νοτιάδες πλέον στα πελάγη 4-5 τοπικά και 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα φτάνοντας το μεσημέρι τους 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Κλείνοντας, το Σάββατο περιμένουμε τοπικές βροχές από τη Στερεά Ελλάδα περίπου και βορειοτέρα, με πρόσκαιρες καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στρεφόμενοι σε νοτιάδες μέχρι 4-6 μποφόρ, θα φέρουν στη χώρα μας κυρίως στα νότια ποσότητες σκόνης από την Αφρική. Το απόγευμα όμως στα βόρεια, θα στραφούν σε βοριάδες, θα ενισχυθούν μέχρι και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.