Κορονοϊός: Σε καραντίνα σχεδόν 100 εργάτες γης στο Λασίθι

Κορονοϊός: Σε καραντίνα σχεδόν 100 εργάτες γης στο Λασίθι

Μετά τον εντοπισμό δύο θετικών δειγμάτων σε Αφγανούς στο Μακρύ Γιαλό

Σε κατ΄ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί περίπου 100 εργάτες γης Πακιστανικής και Αφγανικής υπηκοότητας στον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών που είχαν δυο νεαροί Αφγανοί συγκάτοικοι τους, οι οποίοι βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα θετικοί στον κορονοϊό, έπειτα από τη διενέργεια του rapid test στο οποίο υποβλήθηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr, ο ένας εκ των δυο νεαρών Αφγανών που πήγε την περασμένη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας με πόνο στην κοιλιακή χώρα και πυρετό, βρέθηκε αρχικά θετικός στον κορονοϊό. Αργότερα έγινε το rapid test και στο συνοδό του, που βρέθηκε επίσης θετικός, όπως ακόμα και ένας Έλληνας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος δούλευε μαζί τους στο λιομάζωμα.

«Μετά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Αφγανική- Πακιστανική κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας, ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης και συνεχίστηκαν το πρωί της Τετάρτης οι στοχευμένοι έλεγχοι και οι προληπτικές δράσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, από την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και το Δήμο Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Μεγάλη προσπάθεια γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία και την Ελληνική Αστυνομία για τη διατήρηση όσες μέρες χρειαστεί, σε κατ' οικον περιορισμό, περίπου εκατό ατόμων και ιχνηλάτησης επαφών. Σημαντική είναι η παρέμβαση του Δήμου Ιεράπετρας, με την εξασφάλιση rapid test και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα, για να μην υπάρχει ανάγκη να βγαίνουν από τα διαμερίσματα τους για μερικές μέρες», είπε ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας, Μαρίνος Γαϊτανάκης.