Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 22 Πακιστανοί για τα επεισόδια στο Τυμπάκι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 22 Πακιστανοί για τα επεισόδια στο Τυμπάκι

Τους απαγορεύθηκε να επιστρέψουν στο χωριό, καθώς και φύγουν από το νομό Ηρακλείου

Μέχρι αργά το μεσημέρι της Τρίτης διήρκησε η απολογία των 22 συλληφθέντων υπηκόων Πακιστάν, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Τυμπάκι για την αιματηρή συμπλοκή, που είχε σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό δύο εκ των εμπλεκομένων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr και οι 22 βρέθηκαν το πρωί ενώπιον της Α’ Ανακρίτριας Ηρακλείου, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πιο αναλυτικά, στο Δικαστηριακό Μέγαρο προσέρχονταν ανά 6 άτομα. Μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, δεν τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στο Τυμπάκι, ενώ είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν το «παρών» δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα που έχει οριστεί. Επίσης τους απαγορεύεται να μετακινηθούν εκτός νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και οι 22 θα οδηγηθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών, ώστε να ελεγχθούν τα έγγραφά τους. Οι 22 Πακιστανοί που συνελήφθησαν στα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, διώκονται - μεταξύ άλλων - για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή διαμένουν περισσότεροι από 3.000 Πακιστανοί, ενώ επικρατεί σκηνικό αναρχίας, όπως δηλώνει ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ζήτησε να υπάρξει έλεγχος από την Πολιτεία. Μάλιστα, ο δήμαρχος Φαιστού επίσης για το θέμα αυτό είχε επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σήμερα, ο οποίος μάλιστα και τον διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος στην περιοχή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Νικολιδάκης είπε στο neakriti.gr: «Σήμερα σε επικοινωνία που είχα με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη με διαβεβαίωσε ότι ο νόμος και η τάξη θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την περιοχή και όσοι είναι παράνομοι θα υποστούν τις συνέπειες».