Με το ενάμισι πόδι εκτός Μουντιάλ η Γαλλία

Μετά από τέσσερις σερί συμμετοχές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου η Γαλλία κινδυνεύει να δει το Μουντιάλ της Βραζιλίας από την τηλεόραση, μετά την ήττα με 2-0 στο Κιέβο από την Ουκρανία.

Στιγμές 1994, όταν είχε μείνει εκτός Μουντιάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, βιώνει το στρατόπεδο των τρικολόρ μετά την καταστροφική εμφάνιση του Ολιμπίνσκι του Κιέβου. Τα γκολ των Ζοζούλια (61΄) και Γιαρμολένκο (82΄ πέναλτι) έχουν φέρει τους Ουκρανούς σε θέση ισχύος για τη δεύτερη πρόκριση στην ιστορία τους σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη Γαλλία με την πλάτη στον τοίχο, αναφορικά με την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν χαρακτήρισε στις δηλώσεις του το ματς «ως το απόλυτο παιχνίδι» για την ομάδα του. Γνωρίζει ότι θα πρέπει η Γαλλία να υπερβεί σε μπαράζ Μουντιάλ χάντικαπ δύο τερμάτων για να περάσει, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στη διαδικασία για καμία ομάδα! Σίγουρα το αβαντάζ των παικτών του Μιχαήλ Φομένκο είναι τεράστιο και μένει, απλώς, να το διαχειριστούν στο «Σταντ ντε Φρανς».

Ο τεχνικός των γηπεδούχων σκέφτεται αρκετά σχήματα, ώστε να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο Ραφαέλ Βαράν είναι αμφίβολος, λόγω τραυματισμού, ενώ ο Λαουρέν Κοσιελνί αποβλήθηκε στο πρώτο παιχνίδι (91΄) και είναι τιμωρημένος. Επομένως, το δίδυμο Μαμαντού Σακχό κι Ερίκ Αμπιντάλ συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να δώσει το «παρών» στο βασικό σχήμα.  Δεν αποκλείεται ο Ντεμπισί να μείνει στον πάγκο και τη θέση του να πάρει ο Μπακαρί Σανιά, ενώ αρκετά σταθεροί μοιάζουν στα χαφ οι Πογκμπά και Καμπάιγ.

Για τους φιλοξενούμενους σημείο αναφοράς είναι ο τερματοφύλακας Αντρέι Πιατόφ, που δεν έχει δεχτεί γκολ στις οκτώ τελευταίες του διεθνείς συμμετοχές, συμπληρώνοντας 730 αγωνιστικά λεπτά με την Ουκρανία χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία του! Ο Γιαρμολένκο με το τέρμα που σημείωσε στο 2-0 του Κιέβο έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής της χώρας του με 14 γκολ, πίσω από τους Αντρέι Σεφτσένκο (48) και Σεργκέι Ρεμπρόφ (15). Τιμωρημένοι είναι οι Ολεξάντρ Κούτσερ (αποβλήθηκε στο 95΄) και Αρτέμ Φεντέτσκι.

Το ματς θα γίνει σε βαρύ και «πολεμικό» κλίμα μετά τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, τη Δευτέρα (18/11) στα γραφεία γνωστής εταιρείας και της εφημερίδας «Liberation». Γενικά, η κατάσταση στη Γαλλία είναι έκρυθμη με τα νέα μέτρα φορολόγησης να βρίσκουν το λαό της κεντροευρωπαϊκής χώρας ένα βήμα πριν την εξέγερση! Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία πώς ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο αναμένεται ν΄ αποδοκιμάσει τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας κατά την ανάκρουσή του...

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν / 4-2-3-1): Γιορίς - Εβρά, Σακχό, Αμπιντάλ, Σανιά - Καμπάιγ, Πογκμπά - Ριμπερί, Βαλμπουενά, Μπενζεμά - Ζιρού.
Ουκρανία (Μιχάλη Φομένκο / 4-2-3-1): Πιατόφ - Σέφτσουκ, Ρακίτσκι, Χατσερίντι, Μάντζιουκ - Ροτάν, Στεπανένκο - Κονοπλιάνκα, Έντμαρ, Γιαρμολένκο - Ζοζούλια.

Πηγή: novasports.gr