Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στα ίχνη της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στα ίχνη της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Το μοιραίο λάθος των φερόμενων ως μελών της, που οδήγησε στη σύλληψή τους

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έγινε γνωστό ποιο ήταν το σημείο που έβαλε τα μέλη της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στο «μάτι» της Αντιτρομοκρατικής, που οδήγηση στη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιγνίων στον Χολαργό, στις 21 Οκτωβρίου 2019. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η ληστεία έγινε για την ενίσχυση του ταμείου της Οργάνωσης.

Από το σημείο εκείνο και μετά, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εφάρμοσαν την επιχείρησή τους που έφτασε στα σημερινά αποτελέσματα με τις συλλήψεις των δύο ανδρών (41 και 45 ετών αντίστοιχα) και της μίας γυναίκας (39 ετών για παράβαση του νόμου περί όπλων) ενώ υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ένταλμα για ακόμα έναν ημεδαπό 46 ετών που διαφεύγει της σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε η βαλλιστική ταυτοποίηση σε Καλάσνικοφ που βρήκε και κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική κατά τις κατ’οίκον έρευνες και που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έχουν χρησιμοποιηθεί στη ληστεία του καταστήματος τυχερών παιχνιδιών στον Χολαργό καθώς και στις παρακάτω ενέργειες, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

  • Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.