Σε ύφεση και οριοθετημένη η μεγάλη φωτιά στους Δελφούς

Σε ύφεση και οριοθετημένη η μεγάλη φωτιά στους Δελφούς

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» με εστίες εκτός κατοικημένης περιοχής

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στους Δελφούς και επεκτάθηκε προς τον Παρνασσό, η οποία οριοθετήθηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα fokidanews.gr, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πύρινο μέτωπο κοντά στον οικισμό των Δελφών, το οποίο απείλησε ακόμη και τον αρχαιολογικό χώρο, ωστόσο η φορά τους ανέμου έστρεψε τις φλόγες προς τον εθνικό δρυμό του Παρνασσού. Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα, αυτήν την ώρα εκφράζεται αισιοδοξία για τα μέτωπα προς τον Παρνασσό, καθώς οι επιχειρησιακές δυνάμεις ενεργούσαν ταυτόχρονα σε πολλαπλά σημεία.

Το δύσβατο της περιοχής, οι αναζωπυρώσεις προς διάφορα σημεία και ο αέρας αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και εκφράστηκαν σημαντικές ανησυχίες για τον εθνικό δρυμόύ, αφού πρώτα τουλάχιστον η φωτιά είχε ελεγχθεί χαμηλά κι είχε αποφευχθεί ο κίνδυνος τόσο για οικίες του οικισμού, όσο και για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Ωστόσο, ψηλά τα μέτωπα ήταν αρκετά και οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων υπεράνθρωπες και συνεχείς.