Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός με το όπλο του οποίου αυτοκτόνησε ο 28χρονος

Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός με το όπλο του οποίου αυτοκτόνησε ο 28χρονος

Ο Εισαγγελέας αποφάσισε να γίνει προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών

Tο βράδυ της Δευτέρας, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, σημειώθηκε αιματηρό περιστατικό, όταν ένας 28χρονος άρπαξε από αστυνομικό το πιστόλι του και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Ο νεαρός κατέληξε ενώ ο αστυνομικός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη και συνελήφθη, ενώ οδηγήθηκε νωρίτερα στον Εισαγγελέα Πατρών.

Ο Εισαγγελέας αποφάσισε να γίνει προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν και ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o δικηγόρος του αστυνομικού και νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαςιας, Σπύρος Σορβατζιώτης το συμβάν ερευνάται από την αρμόδια εισαγγελική αρχή και διατάχθηκε προανάκριση. «Η σταθερή θέση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να απαλλαγεί από τη συγκεκριμένη ευθύνη έναντι των κινδύνων που ελοχεύουν στις περιπτώσεις αυτές, γεγονός που αποδεικνύεται και από το εν λόγω συμβάν, το οποίο φυσικά δεν δύναται να αποδοθεί σε αμέλια του αστυνομικού υπαλλήλου».

Σε πειθαρχικό επίπεδο αναμένεται να διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.