Rue Cremieux, ένας παράδεισος για τους instagramers, μια κόλαση για τους κατοίκους

Rue Cremieux, ένας παράδεισος για τους instagramers, μια κόλαση για τους κατοίκους

Τα φανταχτερά χρώματα της γειτονιάς που προσελκύουν τους επισκέπτες

Ο πολύχρωμος δρόμος της οδού Cremieux βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, κοντά στον πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του Gare de Lyon. Εκτός από τα πλακόστρωτα μονοπάτια, αυτή η γωνιά του παραδείσου είναι ένα υπέροχο σημείο για μια φωτογραφία. Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω σε μια σύντομη, αλλά ευχάριστη βόλτα από την οδό Cremieux.

Ανακαλύψτε την οδό Cremieux

Η Rue Cremieux βρίσκεται μεταξύ της οδού της Λυών και της οδού Bercy. Ο πεζόδρομος είναι 144 μέτρα μήκος και 7,50 μέτρα πλάτος. Η Rue Cremieux κατακλύζεται από πολύχρωμα ιδιόκτητα σπίτια. Αυτός ο τόπος δίνει την εντύπωση ότι είστε έξω από το Παρίσι, κάπου σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ή σε ένα γαλλικό παραθαλάσσιο θέρετρο. Σε αντίθεση με την γειτονική Rue de Lyon, δεν υπάρχουν κτίρια στυλ Haussmann εδώ. Τα 35 πανομοιότυπα σπίτια που βρίσκονται σε αυτό το δρόμο μοιάζουν με αγγλικά εξοχικά σπίτια. Οι κάτοικοι είναι περήφανοι για το δρόμο τους και έχουν εξασφαλίσει ότι είναι καλά συντηρημένα. Ήταν η πρωτοβουλία των κατοίκων να ζωγραφίζουν τις προσόψεις τους με απαλά παστέλ χρώματα: πράσινο, μπλε, μοβ, κίτρινο, ροζ ...

Στο νούμερο 8, αναζητήστε μια αναμνηστική φαγεντιανή πλάκα. Υποδεικνύει το επίπεδο του νερού κατά τις πλημμύρες του 1910, που είχε φτάσει τα 1,75 μ. Σε μια ηλιόλουστη μέρα, δεν θα είστε οι μόνοι που θα τραβήξετε φωτογραφίες από το γοητευτικό δρόμο! Πολλοί fashion blogger έχουν κάνει το Rue Cremieux το αγαπημένο τους σημείο για να παρουσιάσουν τα τελευταία ρούχα.