Συλλήψεις για την αρπαγή και το βιασμό 14χρονης στη Λαμία

Συλλήψεις για την αρπαγή και το βιασμό 14χρονης στη Λαμία

Κρατείται ο 16χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της και μία 31χρονη ως συνεργός σε βιασμό

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 16χρονου και μιας 31χρονης, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για την υπόθεση της απαγωγής και του βιασμού 14χρονης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία ανθρώπων, κατά συναυτουργία, ενώ επιπλέον ο 16χρονος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικης και η 31χρονη για άμεση συνέργεια σε βιασμό. Παράλληλα, αναζητούνται ακόμα τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ένας 15χρονος ημεδαπός, ένας 40χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαπές ηλικίας 24 και 21 ετών, κατηγορούμενοι ομοίως για εμπορία ανθρώπων, κατά συναυτουργία, σε βάρος ανήλικης.

Η εφιαλτική ιστορία της 14χρονης ήρθε στην επιφάνεια, όταν κατάφερε να ξεφύγει από την γυναίκα που την επιτηρούσε και να μπει σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της Λαμίας, φωνάζοντας «με έχουν απαγάγει. Σας παρακαλώ πάρτε τηλέφωνο τη μαμά μου...». Σύμφωνα με την καταγγελία της 14χρονης, πριν από περίπου μία εβδομάδα και ενώ εκείνη βρισκόταν στο Αιγάλεω Αττικής, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες την επιβίβασαν με τη χρήση βίας και το πρόσχημα ότι θα παντρευτεί έναν εξ αυτών σε αυτοκίνητο που επέβαιναν και την μετέφεραν σε περιοχή της Λαμίας, όπου την κρατούσαν εντός παράγκας, χωρίς την θέλησή της.

Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι δράστες από κοινού την εξανάγκαζαν σε επαιτεία στις κεντρικές πλατείες της Λαμίας, εισπράττοντας οι ίδιοι όλα τα χρήματα που συγκέντρωνε η ανήλικη από την ευσπλαχνία των πολιτών. Η 14χρονη κατήγγειλε επίσης, ότι στην παράγκα όπου την κρατούσαν, ο 16χρονος την εξανάγκασε με τη χρήση βίας τρεις φορές σε συνουσία μαζί του, με την άμεση συνδρομή σε μία εκ των περιπτώσεων της 31χρονης συλληφθείσας.

Από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκε ο χώρος όπου κρατούταν η 14χρονη και κατά τη διενέργεια οργανωμένης επιχείρησης με την συμμετοχή και αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, συνελήφθησαν οι δύο εκ των δραστών, ενώ προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των υπολοίπων τριών (15χρονος, 40χρονος και 24χρονη), οι οποίοι από κοινού ενέχονται στην αρπαγή της.Επίσης διακριβώθηκαν και τα στοιχεία ταυτότητας της 21χρονης, η οποία είχε αναλάβει τον ρόλο της επιτήρησης της 14χρονης, όταν εκείνη επαιτούσε, με σκοπό να αποτρέπει την διαφυγή της.

Η 14χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ παραγγέλθηκε και η ιατροδικαστική της εξέταση. Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.