Οαχάκα, η ενσάρκωση της γοητείας του νότιου Μεξικού

Οαχάκα, η ενσάρκωση της γοητείας του νότιου Μεξικού

Αυτός ο πολυπολιτισμικός κόμβος στις ορεινές περιοχές του νότιου Μεξικού είναι γνωστός για το ήπιο κλίμα, τις πλούσιες γαστρονομικές και βιοτεχνικές παραδόσεις και την περίπλοκη ιστορία

Με τους εκτεταμένους και ποικίλους αυτόχθονες πληθυσμούς, η Οαχάκα προσφέρει πλούσιες πολιτιστικές εμπειρίες και την ευκαιρία να βρει μοναδικά χειροτεχνήματα και υφαντά. Μια επίσκεψη στην πρωτεύουσά της και τις γύρω περιοχές μπορεί να εμπλουτίσει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικές εκκλησίες του Zapotec. Οι αγορές είναι γεμάτες χρώμα και γεύση και η γαστρονομία της Oaxaca είναι γνωστή σε όλο το Μεξικό.

Ένα όμορφο αποικιακό κέντρο που περιβάλλεται από βουνά, η πόλη Οαχάκα είναι τόσο γραφική όσο και ενδιαφέρουσα. Ξεκινήστε από την πόλη για να απολαύσετε τα ορεινά καταφύγια ή να κατευθυνθείτε στις παραλίες που διαθέτουν μερικά από τα καλύτερα surfing στο Μεξικό.

Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO με αξιοθέατα όπως το θέατρο Μασεντόνιο Αλκάλα ενώ απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τους βραχώδεις σχηματισμούς Χιέρβε ελ Άκουα.

Στην κεντρική πλατεία Ζocalo ο επισκέπτης θα νιώσει το σφυγμό της πόλης. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την πλατεία Alameda de Leon με τον μπαρόκ καθεδρικό, την οδό Αlcala με τα αποικιοκρατικής εποχής κτίρια και την εκκλησία της πόλης Santo Domingo με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο.

Οι αγορές της πόλης είναι πλούσιες και «αναστατώνουν» κάθε λάτρη του φαγητού. Στην τεράστια αγορά Central de Abastos βρίσκει κανείς βιολογικά και ντόπια προϊόντα και στη Mercado de 20 Noviembre τραγανές... ακρίδες, τυρί quesillo ενώ μπορεί να ψήσει μόνος του κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, κρεμμύδια και πιπεριές στον ειδικό χώρο barbecue.

Η πόλη φημίζεται για τη λαϊκή χειροτεχνία της που βρίσκει κανείς στις αγορές Juarez, De Abastos και 20 de Noviembre.