“Υπήρχαν άνθρωποι που νοίκιαζαν το δωμάτιο στην εστία σε τρίτους”

Με αφορμή την ομηρία του στο γραφείο του στη διάρκεια της Δευτέρας, από φοιτητές, οι οποίοι διεκδικούσαν την αναίρεση του κανονισμού της φοιτητικής εστίας, την οποία άλλαξε, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χρήστος Κωνσταντάτος, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Oι φοιτητές ήθελαν να υπογράψω χαρτί ότι αποσύρω τον νέο κανονισμό. Κάποιοι από αυτούς ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία. Μερικούς από αυτούς τους γνωρίζω γιατί έχω συνομιλήσει μαζί τους, όταν τους είχα δώσει την πρώτη έκδοση του κανονισμού”.

Σε ότι αφορά την πέτρα του σκανδάλου, που έφερε την οριστική ρίξη μεταξύ των δύο πλευρών, ο κύριος Κωνσταντάτος, ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega:

“Αυτό που αλλάζει στον κανονισμό της εστίας και σημεία τριβής είναι ότι στην εστία δεν μπορεί να μένει όποιος θέλει. Προϋπόθεση να έχει περάσει το 50% των μαθημάτων από 'δω και στο εξής. Μέχρι τώρα έκανε κάποιος μία αίτηση και γινόταν δεκτός στη εστία με απλή βεβαίωση ότι είναι φοιτητής εν ενεργεία  έμενε για έξι χρόνια ”.

Ο κύριος Κωνσταντάτος κατέληξε λέγοντας: “Υπήρχαν φαινόμενα, όπου κάποιος νοίκιαζε το δωμάτιο σε άλλους. Υπήρχαν περιπτώσεις που έμεναν στο Πανόραμα και κρατούσαν δωμάτιο στην εστία. Υπήρχε κάποιος, ο οποίος παρακολουθεί σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και έμενε στην εστία”.