Σέρχιο Μαρκαριάν: “Δε θα είχα πρόβλημα να επιστρέψω στο τριφύλλι”

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα για να αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε ο Σέρτζιο Μαρκαριάν.

Ο πρώην τεχνικός των πρασινων είναι σε παρόντα χρόνο ομοσπονδιακός προπονητής του Περού. Ο 68χρονος τεχνικός, ωστόσο, τόνισε πως αν στο μέλλον οι συγκυρίες το επιτρέπουν δε θα έλεγε "όχι" σε πρόταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

"Η αλήθεια είναι ότι δε μου έγινε κρούση τώρα και καλώς έπραξαν, διότι δε θα άφηνα στη μέση την προσπάθεια που κάνω με την εθνική ομάδα του Περού. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή στον Παναθηναϊκό και αν οι συγκυρίες στο μέλλον είναι πιο ευνοϊκές, δεν θα είχα πρόβλημα να συζητήσω αυτό το ενδεχόμενο", σημείωσε με ενδιαφέρον ο Σέρχιο Μαρκαριάν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής".

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δήλωσε έκπληκτος για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν παρακολουθεί ακόμη τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα. "Γνωρίζω την κατάσταση της Ελλάδας και του ελληνικού πρωταθλήματος. Παρακολουθώ, όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και πως ο Παναθηναϊκός απέχει 16 βαθμούς. Όταν είχα αναλάβει την πρώτη φορά όμως, τη σεζόν 2001-2002 ήμασταν 12 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και καταφέραμε να εκμηδενίσουμε τη διαφορά", τόνισε ο 68χρονος.

"Ομολογώ πως δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω ότι ο Παναθηναϊκός που θυμάμαι αντιμετωπίζει τόσα οικονομικά προβλήματα. Παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι όλες οι μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα κάποια στιγμή στην ιστορία τους, αλλά πάντα βρίσκουν τρόπο να επανέλθουν δριμύτερες. Το επιβάλλει η φανέλα τους. Εύχομαι το ίδιο και στον Παναθηναϊκό και τους εκπληκτικούς οπαδούς του", δήλωσε ο κ. Μαρκαριάν.