Reflection: Η νέα εντυπωσιακή πλωτή πολιτεία

Οι διακοπές στην «πλωτή πολιτεία» του «Reflection», του νεότερου αποκτήματος της Celebrity Cruises, μπορεί να αποδειχτούν πέρα από τη φαντασία. Το θηριώδες κρουαζιερόπλοιο έχει τόσες εντυπωσιακές γωνιές και καινοτομίες που ίσως κάνει κάποια από τα λιμάνια που επισκέπτεται να μοιάζουν πολύ φτωχά.

Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε το πλοίο μέχρι τον Μάιο που θα καταπλεύσει στη Μεσόγειο για τις καλοκαιρινές του κρουαζιέρες, όμως για όσους δεν μπορούν να περιμένουν, το «Reflection» σαλπάρει όλο τον χειμώνα για τα νησιά της Καραϊβικής από το Μαϊάμι που κατακτάται από την Αθήνα σε μια μέρα. Είναι πράγματι ξεχωριστό το νέο κρουαζιερόπλοιο της Celebrity, με πολλές καινούργιες και διαφορετικές παροχές. Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κανείς ποιο θα είναι το επόμενο και τι καινούργιο θα σκαρφιστούν για να κλέψουν και πάλι τις εντυπώσεις.

Οι σουίτες

Στο νέο πλοίο η έμφαση δόθηκε στις σουίτες και στα κρεβάτια τους. Στις σουίτες AquaClass και Signature, εξωτερικά ντους, φτιαγμένα εξολοκλήρου από γυαλί που προεξέχουν από την άκρη του πλοίου, δημιουγούν την αίσθηση ότι κάνεις μπάνιο στον αέρα με τη θάλασσα και τον ουρανό να σε αγκαλιάζουν, ενώ τεράστιες βεράντες χαρίζουν μοναδικές θέες.

Το μεγάλο καύχημα του κρουαζιερόπλοιου, ωστόσο, είναι η μία και μοναδική Reflection Suite, που φιλοξενεί για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας δύο υπνοδωμάτια, με το γυάλινο μπάνιο της κυριολεκτικά να προεξέχει από τις επιφάνειες του πλοίου και ουσιαστικά να αιωρείται πάνω από τη θάλασσα, ενώ μια μεγάλη μπανιέρα βρίσκεται στην τεράστια βεράντα του και χαλαρώνει τους τυχερούς ενοίκους με νερό που πέφτει σαν βροχή, την ώρα που απολαμβάνουν υπέροχες πανοραμικές θέες. Φυσικά, ένας μπάτλερ είναι διαθέσιμος 24/7.

Η εμπειρία του ύπνου

Στο νέο κρουαζιερόπλοιο μελετήθηκε με μεγάλη λεπτομέρεια ο ύπνος. Ειδικά για τις σουίτες, η Celebrity συνεργάστηκε με την κορυφαία εταιρεία στα προϊόντα ύπνου πολυτελείας Reverie και δημιούργησαν το ειδικό σύστημα Reverie Dream Sleep System. Έτσι, οι επιβάτες μπορούν με τη βοήθεια του μπάτλερ τους να ρυθμίσουν το στρώμα, ώστε να προσαρμόζεται ακριβώς με την απαλότητα του στρώματος που έχουν στα σπίτια τους. Επιπλέον, μέσω της αποκλειστικής τεχνολογίας Reverie, οι συσκευές iPod Touch (τρίτης και τέταρτης γενιάς), iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G, iPad 2, iPad και Reverie Remote app, μετατρέπονται και λειτουργούν ως τηλεχειριστήριο για τις εφαρμογές του συστήματος, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να διαμορφώνουν το ύψος του στρώματος και να βάζουν σε λειτουργία το μασάζ. Με το πάτημα της εντολής «μηδενική βαρύτητα» το στρώμα προσαρμόζεται έτσι ώστε τα πόδια και το κεφάλι να σηκώνονται ελαφρώς, για να βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και να μειώνεται η πίεση στο σώμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η απόλυτη αίσθηση της «βαρύτητας», παρόμοια με την αίσθηση που θα ένιωθε κάποιος σε ένα θάλαμο με μηδενική βαρύτητα.

Η ζωή στο «Reflection»

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου είναι 3.030 και θα φιλοξενούνται σε 1.515 καμπίνες. Θεματικά εστιατόρια, καφέ και μπαρ, θεαματικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ένα μεγάλο κέντρο ομορφιάς, το AquaSpa by Elemis, φυσικό γρασίδι στο εξωτερικό The Lawn Club και πολλά άλλα είναι στη διάθεση των επισκεπτών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του Celebrity Reflection θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στο Μαϊάμι, από τις τέσσερις αναδόχους του, όλες υπαλλήλους της εταιρείας με βιώματα καρκίνου του μαστού.

Info

Οι τιμές για την 10ημερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο ξεκινούν από 1.125 ευρώ το άτομο σε εσωτερική καμπίνα ενώ οι κρουαζιέρες στην Καραϊβική ξεκινούν από 564 ευρώ το άτομο σε εσωτερική καμπίνα και 1.411 ευρώ το άτομο σε σουίτα.