Τα ξενοδοχεία στο Κίεβο ανεβάζουν τις τιμές και οι κάτοικοι… εκδικούνται

Τα ξενοδοχεία στο Κίεβο ανεβάζουν τις τιμές και οι κάτοικοι… εκδικούνται

Προσφέρουν δωρεάν διαμονή στους οπαδούς που θέλουν να δουν τον τελικό του Champions League

Η δραματική αύξηση των τιμών στην οποία έχουν προχωρήσει πολλά ξενοδοχεία στο Κίεβο, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την αυξημένη κίνηση εν όψει του τελικού του Champions League, που θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου, έχει ωθήσει πολλούς Ουκρανούς να προσφέρουν στους ποδοσφαιρόφιλους δωρεάν διαμονή στα σπίτια τους μέσω των social media.

Σύμφωνα με το Reuters, πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που κανονικά χρεώνουν περίπου 50 δολάρια τη βραδιά έχουν ανεβάσει τις τιμές τους κατακόρυφα, ελπίζοντας να... πλουτίσουν από τους 50.000 οπαδούς που αναμένεται να συρρεύσουν στο Κίεβο για τον μεγάλο τελικό μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ.

Ο 27χρονος φοιτητής Βίκτορ Κίλιμαρ, θορυβημένος από αυτές τις «τσιμπημένες» τιμές και την επίπτωση που μπορεί να έχουν στην εικόνα της Ουκρανίας στο εξωτερικό, δημιούργησε μία ομάδα στο Facebook ονόματι «Kyiv FREE couch» (δωρεάν καναπές στο Κίεβο), ενθαρρύνοντας τους κατοίκους του Κιέβου να προσφέρουν φιλοξενία στους οπαδούς που θα ταξιδέψουν για τον αγώνα.

Ο Κίλιμαρ δήλωσε στο Reuters ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν άκουσε ότι κάποιος χρέωνε εκατοντάδες δολάρια για να φιλοξενήσει έναν οπαδό σε ένα δωμάτιο με μία... καρέκλα οδοντιάτρου εν είδει κρεβατιού! «Για μένα ήταν πέρα από τα όρια της κοινής λογικής και της παράνοιας», σχολίασε.

Η ομάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 5 Μαΐου, και έκτοτε έχουν εγγραφεί σε αυτήν πάνω από 3.000 μέλη, με Ουκρανούς να προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία σε κρεβάτια, καναπέδες και άδεια δωμάτια, αλλά και ξεναγήσεις στο Κίεβο. Μάλιστα, κάποιοι είναι ακόμα πιο φιλόξενοι, καθώς είναι πρόθυμοι να παραλάβουν τους φιλοξενούμενούς τους από το αεροδρόμιο και να τους μαγειρέψουν μπορστ, την παραδοσιακή σούπα παντζαριού της Ουκρανίας.

Ένας από τους Ουκρανούς που έσπευσαν να προσφέρουν φιλοξενία ήταν και ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας, Γιούρι Στετς. «Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε μία οικογένεια οπαδών στο διαμέρισμά μας για λίγες μέρες στη διάρκεια του τελικού δωρεάν. Υπάρχουν μόνο δύο όροι: ηλικίας άνω των 40 ετών και οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης (συγγνώμη Λίβερπουλ)», έγραψε στο Facebook.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Τζόρτζι Κλαρκ, οπαδός της Λίβερπουλ, πριν βρει φιλοξενία μέσω της ομάδας που δημιούργησε ο Κίλιμαρ δεν είχε βρει κανένα μέρος να μείνει που να στοιχίζει λιγότερο από 2.100 ευρώ τη βραδιά. «Οι άνθρωποι του Κιέβου έδωσαν στους οπαδούς την ελπίδα να δουν τις ομάδες τους να παίζουν και είναι φανταστικό να βλέπεις τέτοια φιλοξενία από αυτούς. Ανυπομονώ να πάω στην Ουκρανία, σε μία μοναδική εμπειρία», ανέφερε.