Η Google τιμά τον συγγραφέα και εικονογράφο Edward Gorey

Ο Edward John Gorey γεννήθηκε σαν σήμερα το 1925 και έφυγε από τη ζωή στις 15 Απριλίου του 2000. Ήταν ένας Αμερικανός συγγραφέας και εικονογράφος που έγινε γνωστός για τα μακάβρια, εικονογραφημένα βιβλία του.
 
Η πρώτη του ανεξάρτητη δουλειά, το The Unstrung Harp, εκδόθηκε το 1953. Επίσης εξέδωσε βιβλία χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα τα οποία ήταν αναγραμματισμοί του ονόματός του, όπως Ogdred Weary, Dogear Wryde, Ms. Regera Dowdy, και δεκάδες άλλα. Στα βιβλία του υπέγραφε επίσης με τα ονόματα Eduard Blutig ("Edward Gory") και O. Müde (Γερμανικά για το O. Weary), ένα γερμανικό λογοπαίγνιο του ονόματός του. 
 
Η μεγαλύτερη δουλειά του στο θέατρο, ήταν ένα libretto για μια Opera Seria για μαριονέτες χεριών, που ονομαζόταν The White Canoe (Το Λευκό Κανό), με τη μουσική του συνθέτη Daniel James Wolf. Βασισμένο στο μύθο της Κυρίας της ΛίμνηςLady of the Lake, η όπερα προβλήθηκε πρώτη φορά μετά το θάνατό του. 
 
Στο βιβλίο The Strange Case of Edward Gorey (Η Παράξενη Περίπτωση του Edward Gorey), που εκδόθηκε μετά το θάνατό του Gorey, ο φίλος του Αλεξάντερ Θερού ανέφερε πως όταν ο Gorey πιεζόταν να μιλήσει πάνω στο θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού του, έλεγε πως ακόμη και ο ίδιος δεν ήταν σίγουρος αν ήταν ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος. 
 
Μάλιστα, όταν τον ρώτησαν σε μια συνέντευξη, ποιες είναι οι σεξουαλικές του προτιμήσεις, εκείνος απάντησε πως “Δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο ιδιαίτερα. Είμαι τυχερός στο ότι έχω προφανώς, λογικά μειωμένη σεξουαλικότητα ή κάτι τέτοιο...Ποτέ δεν είπα πως είμαι ομοφυλόφιλος και ποτέ δεν είπα πως δεν είμαι...αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως είμαι άνθρωπος πριν γίνω οτιδήποτε άλλο”. 
 
Η Google σήμερα τιμά το έργο του και 88 χρόνια που έχουν περάσει από το θάνατό του, με ένα Doodle που χρησιμοποιεί εικόνες του για να δημιουργήσει το όνομα της εταιρίας. Ο Gorey έγραψε περισσότερα από 100 βιβλία, ενώ κατέτασσε η δουλειά του ως “λογοτεχνικές ανοησίες”.