Απίθανα και παράξενα gadgets!

Με τις εκπομπές μαγειρικής να κατακλύζουν όχι μόνο την ελληνική τηλεόραση αλλά να γεμίζουν και τα τηλεοπτικά προγράμματα άλλων χωρών παγκοσμίως ολοένα και περισσότερα μαγειρικά σκεύη και gadgets για την κουζίνα βγαίνουν στο εμπόριο. 
 
Για πολλά από αυτά δεν μπορούμε να καταλάβουμε με την πρώτη ματιά ποια είναι η χρησιμότητά τους, και «στολίζουν» μια κουζίνα με τα χρώματά τους.
 
Δείτε μερικά από αυτά...
 
1. Ένα μικρό φωσφοριζέ ψάρι
 
Μοιάζει με μικρό ψάρι σιλικόνης σε πορτοκαλί χρώμα, το οποίο μπορεί περισσότερο να συνδυαστεί με παιχνιδάκια για το παιδικό μπάνιο. Ποια μπορεί να είναι όμως η χρήση του στην κουζίνα; Αυτό το gadget χρησιμεύει για το διαχωρισμό των αυγών! Πιέζετε ελαφρά το ψαράκι και βάζετε το στόμα του στον κρόκο, το αφήνετε κι εκείνο ρουφάει μόνο τον κρόκο του αυγού τον οποίο μπορείτε να ρίξετε σε άλλο μπολ.
 
 
2. Ρόδα
 
Μοιάζει λίγο με ρόδα του λούνα παρκ, για την οποία οποία δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ποια είναι η χρησιμότητά της. Κι όμως είναι ένας κατασκευαστής κρουασάν που μπορεί να δημιουργήσει 16 λαχταριστές σφολιάτες!
 
 
3. Το... αχλάδι
 
Ή κάτι σαν αχλάδι... Ποια είναι η χρησιμότητά του; Έχει όντως σχέση με φρούτα, καθώς πρόκειται για αποφλοιωτή φρούτων. Η αιχμηρή άκρη «σκάβει» στην φλούδα και σας επιτρέπει να κάνετε διάφορα σχέδια.
 
 
4. Το σπρέι
 
Ότι είναι σπρέι φαίνεται. Επίσης φαίνεται ότι μπορείτε να στείψετε κάτι με αυτό. Είναι λοιπόν μια συσκευή σπρέι εσπεριδοειδών. Μπορείτε να κόψετε ένα λεμόνι για παράδειγμα στη μέση, να το στίψετε στο μυτερό άκρο και να γεμίσει η θήκη με χυμό.
 
5. Ο στρογγυλός κόφτης
 
Μοιάζει με κυλινδρικό καλούπι με τρύπα και έναν κόφτη στη μέση για... άγνωστη χρήση. Κι όμως το συγκεκριμένο gadget είναι αρκετά χρήσιμο καθώς καθαρίζει το καλαμπόκι από τους καρπούς του. Το βάζετε στην τρύπα, πιέζετε τη συσκευή προς τα κάτω και το καλαμπόκι είναι έτοιμο!
 
6. Ψαλίδι
 
Μοιάζει με ένα τυπικό ψαλίδι κουζίνας. Αυτό όμως το ψαλίδι υπόσχεται ταχύτερο και καλύτερο κόψιμο των χορταρικών σε πιο μικρά κομμάτια λόγω των τεσσάρων λεπίδων του. Το χτενάκι είναι για να καθαρίζουν οι λεπίδες ενδιάμεσα.