Grammy: Το Τhinking Out Loud Τραγούδι της Χρονιάς

Ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Εντ Σίραν απέσπασε το βραβείο Grammy για "Τραγούδι της Χρονιάς" με το "Thinking Out Loud", μια μπαλάντα που έγινε φαινόμενο στο διαδίκτυο για την ταχύτητα και έκταση διάδοσής του.

Ο Σίραν μοιράστηκε το βραβείο με τη Βρετανίδα Έιμι Γουάτζ, με την οποία το είχε γράψει. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Στίβι Γουόντερ, ο οποίος όταν άνοιξε τον φάκελο με τα ονόματα των νικητών είπε χαριτολογώντας ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να τα διαβάσει γιατί ήταν γραμμένα στην Braille, την γραφή των τυφλών.

Πέρσι, το τραγούδι Thinking Out Loud (Σκέφτομαι φωναχτά) έγινε το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε 500 εκατομμύρια φορές μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας Spotify. Το τραγούδι έχει γίνει αγαπημένο άκουσμα σε γάμους, χορούς και ρομαντικές καταστάσεις γενικά, και η δημοτικότητά του αυξήθηκε μέσω ενός βίντεο όπου ο Σίραν χορεύει με την Μπρίτανι Τσέρι, γνωστή από τον αμερικανικό τηλεοπτικό διαγωνισμό χορού So You Think You Can Dance.

Ο Σίραν, που θα κλείσει τα 25 αύριο, έχει εμπειρία από τα Grammy, καθώς ήταν υποψήφιος για Καλύτερος Ανερχόμενος Τραγουδιστής το 2014 και το άλμπουμ του "Χ" είχε προταθεί για Άλμπουμ της Χρονιάς πέρσι.

Φέτος κέρδισε στις κατηγορίες Τραγούδι της Χρονιάς και Καλύτερη Ατομική Εκτέλεση Ποπ.

Η νίκη του φέτος σήμαινε πως ο ράπερ Λαμάρ έχασε την ευκαιρία να αποσπάσει το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι ραπ. Όμως ο Λαμάρ, που πήγε στην τελετή απονομής με 11 υποψηφιότητες, είχε νωρίτερα κεδρίσει πέντε από αυτές.

Μεταξύ των είναι και το Grammy στην κατηγορία Καλύτερο Άλμπουμ Ραπ To Pimp a Butterfly.

Το Grammy για Καλύτερο Άλμπουμ Φωνής Ποπ πήγε στην Τέιλορ Σουίφτ για το 1989, για Καλύτερο Χορευτικό Κομμάτι στους Skrillex and Diplo με τον Τζάστιν Μπίμπερ για το Where Are U Now (το ντουέτο κέρδισε και για το Καλύτερο Χορευτικό/Ηλεκτρονικό Άλμπουμ με το Skrillex and Diplo Present Jack U) ενώ άλλες βραβεύσεις συμπεριελάμβαναν το Καλύτερο Παραδοσιακό Φωνητικό Άλμπουμ Ποπ The Silver Lining: The Songs of Jerome Kern με τους Τόνι Μπένετ και Μπιλ Τσάρλαπ. Μεταξύ άλλων τα βραβεία για Καλύτερο Τραγούδι Ροκ και Καλύτερο Άλμπουμ Ροκ τα κέρδισαν το Don't Wanna Fight των Alabama Shakes και το Drones των Muse, αντίστοιχα.

Η Ριάνα ακύρωσε την παράστασή της την τελευταία στιγμή, απογοητεύοντας τους θαυμαστές της στον ιστότοπο Twitter που περίμεναν να την δουν. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της στον διαδικτυακό ιστότοπο TMZ, η τραγουδίστρια έχει βρογχίτιδα και ακολούθησε τη συμβουλή του γιατρού της.

Την εκδήλωση της απονομής άνοιξε η Τέιλορ Σουίφτ, φορώντας μια ολόσωμη φόρμα με πετράδια και έχοντας κόψει τα μαλλιά της σε κοντό καρέ, η οποία τραγούδησε την τελευταία επιτυχία της, Out of the Woods.

Ο Κρις Στέιπλτον απέσπασε το βραβείο για Άλμπουμ της Χρονιάς σε Κάντρι για το Traveller, μαζί με το βραβείο για Καλύτερη Ατομική Εκτέλεση Κάντρι.

Ο Τζον Λέτζεντ καθοδήγησε μια ομάδα τραγουδιστών να τιμήσουν τον βετεράνο της R&B Λάιονελ Ρίτσι, ο οποίος, αφού άκουσε μια επιλογή των τραγουδιών του, ανέβηκε στη σκηνή να τραγουδήσει μαζί τους το All Night Long.