Κουτσούμπας: Πισωγύρισμα η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Για “πισωγύρισμα” κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σχολιάζοντας ότι νομιμοποιούνται όλες οι αντεργατικές μεθοδεύσεις και “γυρνάμε σε περίοδο που η εργασία θεωρείται δουλεία”, όπως αναφέρει σε δήλωσή του.

Η δήλωση του κ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

“Ουσιαστικά νομιμοποιούνται όλες οι αντεργατικές μεθοδεύσεις, όλοι οι αντεργατικοί σχεδιασμοί και οι ανατροπές και στον τομέα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως και αλλού, και μάλιστα, όπως είδαμε, με την υπογραφή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, της πλειοψηφίας της Συνομοσπονδίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για πισωγύρισμα. Γυρνάμε σε περίοδο όπου η εργασία θεωρείται δουλεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρόκειται για γενικότερες αντεργατικές ανατροπές και από αυτή την άποψη το εργατικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα, θα πρέπει να βρεθεί σε ετοιμότητα, να μην υποχωρήσει ούτε στιγμή. Χρειάζεται να αναπτυχθεί η δράση μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα γραφεία, στα τμήματα, στις υπηρεσίες, κατά κλάδο και συνολικότερα και βεβαίως η δουλειά κάτω στη βάση, στα σωματεία. Κάθε σωματείο, σε κάθε κλάδο να βρίσκεται σε ετοιμότητα γιατί οι ανατροπές που έρχονται δεν τελειώνουν μόνο εδώ, έρχονται ακόμα μεγαλύτερες”.