Κωνσταντοπούλου: Ο Βενιζέλος ήρθε αποφασισμένος να δυναμιτίσει το κλίμα

Επίθεση τόσο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη εξαπέλυσε μέσα από την εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1" η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"Δεν συνηθίζω ούτε να είμαι απρεπής ούτε να δέχομαι αυτό το χαρακτηρισμό. Τα πλήρη πρακτικά βρίσκονται στο ίντερνετ. Ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει ποιος ήρθε προετοιμασμένος. Ο κ. Βενιζέλος ήρθε αποφασισμένος να δυναμιτίσει το κλίμα, να αρνείται να απαντήσει σε κάθε ερώτηση. Βρισκόταν σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Μαρκογιαννάκη αλλά και με μέλη της Επιτροπής όπως ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο κ. Ρήγας. Αυτό δεν τιμά καθόλου τον κ. Βενιζέλο", ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σημείωσε δε ότι δεν είναι η μοναδική στην αντιπολίτευση που δέχεται τα πυρά. "Δυστυχώς, δεν έχω το θλιβερό προνόμιο να είμαι μοναδική που δέχεται πυρά. Τον κ. Δρίτσα ο κ. Μαρκογιαννάκης τον θεώρησε γελοίο και ανίκανο", είπε. Και ξεκαθάρισε: "Δεν θεωρώ ότι έχουμε υπερβάλει. Δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις. Εδώ τα μισά τουλάχιστον γεγονότα δεν έχουν φωτιστεί. Ο κ. Βενιζέλος προσήλθε ως μάρτυρας και συμπεριφέρθηκε ως ένοχος".
Εκτιμά ότι αποτελεί στρατηγική η δαιμονοποίησή της και όσο για τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή, είπε: "Η Αριστερά έχει υπάρξει διαχρονικά και είναι μέχρι σήμερα το πρώτο θύμα του φασισμού.

Αυτό που μας καταλόγισε ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Γεωργιάδης που μας έλεγε κότες, προφανώς ήθελε να προκληθεί και συμπλοκή μέσα στην Επιτροπή. Ο κ. Βενιζέλος διαχειρίστηκε την ένταση με τον κ. Κασιδιάρη ώστε να την οδηγήσει στοχευμένα σε μια έκρηξη. Μας προκάλεσε και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Γεωργιάδης".

Πάντως, αναφορικά με τη στάση που κράτησε απέναντι στον κ. Βενιζέλο, σημείωσε: "Εγώ στον κ. Βενιζέλο απευθύνθηκα με αυτόν τον τρόπο διότι μου απηύθυνε μία σεξιστική έκφραση. Η φασιστική και σεξιστική νοοτροπία δεν έχουν μόνο ταμπέλα της Χρυσής Αυγής".

Τόνισε πάντως ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί της Επιτροπής. "Δεν έχουμε μάθει ούτε να αποχωρούμε, ούτε να παραδίδουμε τα όπλα. Θα κάνουμε τα πάντα για να διαλευκανθεί η απόφαση και στο τέλος θα ανακοινώσουμε ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει", είπε.